View Single Post
Vechi 21.11.2006, 18:03:19
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de consuela
"Raul este rezultatul folosirii gresite (improprii) a libertatii."

In cazul asta de ce a lasat D-zeu posibilitatea folosirii gresite a libertatii?

"cine se inchide lucrarii divine (harului) devine rau."

Nimeni nu vrea sa isi faca rau singur, adica sa se inchida harului pt ca mai tarziu sau mai devreme el insusi are de suferit. Nu trebuia sa existe aceasta posibilitate de a te "inchide" pt ca e ca si cand te-ai juca cu focul, incerci si te arzi.
Daca eu as avea un animal (o pisica) in casa, si as lasa aragazul deschis la toate focurile, mai tarziu sau mai devreme pisica poate ar trece pe acolo si ar arde de vie...cine e de vina eu ca am lasat focul aprins sau animalul care a trecut din greseala pe acolo?

"Binele este pentru om ceea ce ii face placere si raul ceea ce ii dauneaza. "

Adica drogurile daca ii fac placere sunt bune?
Eu cred ca raul si binele sunt doua fatete ale aceleiasi monede.
Traim intr-o lume duala, noapte-zi, rece-cald, lumina-intuneric, bine-rau, etc.
Bineinteles ca Dumnezeu a creat totul asa cum este, doar nu credeti ca i-a scapat ceva din vedere!!!
Liberul arbitru inseamna liberatea de a alege. Fiecare o avem si o manifestam. Intotdeauna sunt mai mute optiuni, cel putin doua pentru fiecare situatie.
Raul este mai usor, si de aceea majoritatea se lasa condusi de el.
Binele este mult mai dificil de realizat. Numai vazand intunericul stii sa apreciezi lumina, altfel cum ai putea sa alegi, cum ai putea sa intelegi.
Intr-o alta etapa, necesitatea existentei omului intr-o lume duala dispare si atunci, nu vom mai fi preocupati de rau. Este vorba de lumea noua propovaduita de Biseria, noul Pamant, in care Raiul coboara pe pamant.
De fapt, acest rau atat de infierat este de mare ajutor. Este prietenul nostru. Nu trebuie sa ne ferim, sa ne fie frica.
Trebuie sa invatam sa facem diferenta si sa devenim puternici pentru a alege.
Un exemplu mai usor de inteles este boala.
Boala este ceva rau, binele este sanatatea.
Dar, nu vom aprecia sanatatea decat dupa ce vom fi bolnavi. Si cine a fost bolnav stie acest lucru. Sunt atatia oameni sanatosi care-si bat joc de sanatatea lor.
Boala este o scoala, invatam cum sa avem grija de noi si sa devenim sanatosi. Daca refuzam sa invatam, atunci ne lasam prada bolii si suntem rapusi de ea.
Sunt oameni care au inteles boala lor si au invins.
Reply With Quote