View Single Post
Vechi 03.09.2008, 00:57:51
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veveritza
Am si eu o intrebare:de ce in cele 3 zile cat a stat sicriul cu trupul neansufletit al parintelui Visarion s-au "perindat" in jur de 60.000 de persoane? (cifra data de staretul manastirii) De ce s-a afirmat acolo ca "daca in Romania ar mai fi existat vreo 2-3 ca parintele Visarion , sa predice de asa natura, altfel ar fi fost astazi Romania?(probabil vis-a-vis de secte).
Probabil ati ghicit:sunt "visarionista" si gata.Punct.Datorita parintelui Visarion am cunoscut ce inseamna ortodoxia, alfel cu siguranta as fi sfarsit in vreo secta de asta aparuta ca ciupercile dupa ploaie.E trist si ma doare rau, rau de tot sufletul ca noi ce vrem a ne numi ortodocsi gasim rau in ceea ce este bine. Nu va suparati pe mine dar vreau si eu un exemplu concret de rau in predicile parintelui Visarion;si iarasi nu va suparati pe mine dar mi se pare normal ca cei care ne-am "trezit" din somnul necunostintei datorita invataturilor parintelui sa il consideram mama noastra duhovniceasca si sa incercam atat cat putem noi sa il aparam de gurile rele (desi acum nu mai este cazul); si credeti-ma ca suntem nu mii ci chiar zeci de mii;sa fim oare cu totii batuti in cap? sa fim toti acestia niste..naivi sau cum am mai fost numiti pe aici?
Ardealul e plin de icoane pictate de dansul,cei care l-au cunoscut si i-au indragit invataturile sunt cu zecile de mii,in manastiri sunt zeci de monahi si monahii care au ales aceasta cale datorita acestui parinte, dar apare cineva care i s-a parut prea complicat sa respecte legile ortodoxiei pure si improasca cu noroi ceea ce este curat.....
Sunt din Brasov si in biserica Sf. Ioan Botezatorul si Sf. Visarion din Larisa sunt doua icoane ale Parintelui Visarion -Maica Domnului Dulcea sarutare si Domnul Hristos Imparat- care au varsat lacrimi ce s-au transformat in mir; ele stau marturie si pot fi vazute de oricine doreste, sunt cutremuratoare aceste marturii, veniti sa-L vedeti pe Domnul cu fata brazdata de lacrimi, veniti si vedeti pe Maica Domnului cu lacrima ce nu a cazut nici acum de pe Sfant obrazul Sau-ma ofer gazda pentru oricine doreste.
Si stau si ma intreb: de ce frati crestini batjocorim si defaimam in necunostinta de cauza? Vrem sa fim toti ai lui Hristos dar singuri nu prea cred ca reusim.. avem nevoie de invatatori pe care sa-i urmam , altfel s-ar putea sa ne ratacim cautand... Parintele ne-a invatat sa nu fim calzi ,calduti sau caldicei, ci sa ardem de dragoste pentru Hristos-Mantuitorul nostru, dar de...noi vrem si cu Dumnezeu si cu placerile lumii acesteia.
La o conferinta tinuta in Brasov, dupa ce se dusese vestea cu cele doua icoane care au varsat lacrimi ce s-au transformat in mir, parintele Teofil de la Sambata de Sus, a fost intrebat:" ce parere aveti de cele doua icoane care plang si ce parere aveti despre lucrarea parintelui Visarion"? iar Parintele a raspuns:Nu cunosc aceasta lucrare deci nu pot sa vorbesc in necunostinta de cauza cat despre icoane, eu nu vad, deci voi mergeti , vedeti si convingeti-va"; rog pe cei care sunt din Brasov si au fost acolo sa confirme.
Si mai am o nedumerire:daca la Sambata de Sus se sfatuia pazirea de invataturile Parintelui Visarion atunci de ce in zilele de hram ale manastirii CU APROBAREA STARETULUI s-au vandut si s-au daruit mii de casete,dvd-uri, reviste,carti, cu predicile acestui parinte Visarion? Personal am participat la aceasta actiune.
Cum vi se par toate acestea? marturii contra marturii......
Frati crestini ortodocsi, haideti sa privim mai mult in interiorul nostru decat in exterior, haideti sa lasam invidia la o parte, haideti sa culegem ce este bun pentru mantuirea sufletelor noastre, cercetand, cautand, si nu incercand sa ne dam cu presupusul.
Zecile de mii de ucenici ai Parintelui Visarion sunt rodul muncii de o viata, s-a jertfit si si-a pus viata pentru aproapele;ganditi-va :o viata pusa in slujba aproapelui, o viata traita pentru Dumnezeu, pentru a aduce cat mai multe suflete la cunoastera ortodoxiei si a adevarului;nu vi se pare minunat acest lucru?
Doamne, iarta-ne pentru palavrageli; parca il si vad pe parintele Visarion cum ne-ar spune: mai bine ati face o rugaciune, un acatist sau un paraclis decat sa va pierdeti vremea aiurea fara nici un folos pentru suflet. Dreptate ai avea Parinte drag!Iarta-ne si roaga-te pentru noi pacatosii!
Doamne ajuta! Mai soro, tare mi-a placut cum ai scris! Mergi inainte si nu te lasa!!! Dumnezeu sa te binecuvinteze!!!
Reply With Quote