View Single Post
Vechi 03.09.2008, 02:26:33
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanhodean
nu inteleg
daca era pana sa tradeze ortodoxia acest ierodiacon visarion..cum poate un DIACON sa predice cand asta ramane doar preotului/arhiereului?
Doamne ajuta!
Draga frate Ioane, hai sa iti spun cum sta treaba:
La facultatea de Teologie este un curs de DREPT CANONIC in care inveti despre tot ce
tine de Canoane (atat cele de la Sinoadele Ecumenice cat si de la Sf,Parinti) si reguli ale bunei discipline in BISERICA! priveste atat pe liturghisitori cat si pe oamenii de rand, adica crestinii ortodocsi! Aici preotul profesor iti explica si cum sta treaba in Bisrica legat de Predica! Si se spune asa: PREOTUL IN BISERICA ESTE DATOR SA PREDICE CUVANTUL EVANGHELIEI - "mergand, invatati toate cate v-am poruncit Eu voua, si cine va crede si se va Boteza, va avea viata vesnica" sau "Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, invățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. (Mt 28,19-20)!!! Dar pt ca diaconul fiind si el hirotonit in urma vredniciei sale chiar de nu a studiat intr-o facultate sa aiba diploma si are darul cuvantarii, POATE PREDICA! si nu numai el! Daca este un student la teologie ce este pus sa predice, va predica! Daca insa, el vrea sa predice, trebuie mai intai sa ceara binecuvantare Episcopului si apoi preotului paroh, sau in cazul unui calugar cere binecuvantare staretlui, daca nu este pus din asculate sa predice! Numai asa poate predica cineva nehirotonit! Dar femeia nu poate vorbi in cadrul cultului! "femeia in Biserica sa TACA" spune dumnezeiescul Apostol Pavel! Ci poate sa catehizeze adica sa vorbeasca si sa invete pe cei nestiutori, in cazul de azi este profesoara de religie, care poate tine un curs cu elevii in Biserica, explicandu-le cele de trebuinta si pt o mai buna desfasurare a cursului si intelegerii lui, daca aceasta este licentiata in Teologie! Dar un diacon tine mai toata Sf.Liturghie singur, el este cel care rosteste mai toate ecteniile si formularile liturgice! de ce sa nu predice? Ex: un parinte di Sibiu, Pr.Ioan Ica Jr. este Diacon si predica de iti sta mintea-n loc, e o "biblioteca ambulanta", ramai socat cate scoate din dansul! Si este Diaocon! Ar trebui sa taca daca Dumnezeu i-a dat acest dar? nici nu se pune prblema!!!

Legat de "tradatorul" pr.Visarion te rog sa imi arati documentar in ce consta "tradarea sa"! si Osandeste-l pe DREPT! Spune-mi, stii ce scrie in DEX despre "a trada"?
"Dicționar explicativ
A TRĂD//Á ~éz tranz. 1) (persoane, interese, cauze, idealuri, sentimente etc.) A abandona în mod perfid sau laș (trecând de partea adversă). ~ Patria. ~ prietenul. 2) fig. (despre facultăți fizice sau psihice) A nu mai sluji ca înaite, diminuând ca potență; a da de sminteală".
Daca a fost "tradator", de ce nu a fost caterisit si anatematizat, ca si apostaziat si eretic de catre Patriarhul Iustinian Marina sub a carui obladuire a fost Ierodiaconul Visarion Iugulescu? Sau de ce nu a fost oprit din activitatea sa de pr.Arsenie Boca cu care era prieten?
Stii cum zice o vorba copilareasca? "cine zice, lui isi zice, cine tace bine face!" iar SF.Ioan Hrisostom spune "raul din mine il vad in tine"! iar Domnul Hristos spune "din prisosul inimii vorbeste gura!" adica vorbesti din inima ta, daca ai adunat otrava, otrava scoti afara, daca ai adunat miere, miere dai! iar pr.Teofil Paraian zice de la Pr.Arsenie Boca ca "IN MINTEA STRAMBA SI LUCRUL DREPT SE STRAMBA"!!! Asa ca iubite frate, nu mai fa acuzatii neintemeiate!!! Ar trebui sa fii atent cu sufletul fratiei tale si sa ii dai cele ale sale!!! sa nu te mai uiti la "altii" sa vezi "ce au in blid"! asta daca vrei sa te mantuiesti! Dumnezeu sa te ajute!!! Fii binecuvantat!!!
Reply With Quote