Foarte bine,s-au aranjat lucrurile,poate chiar mai bine decat au fost ele preconizate ori dorite,asa ca Voia Lui Dumnezeu si Lucrarea Sa este mai inteleapta si peste putintele noastre de intelegere.M-a invatat viata,si-nca foarte acut,ca multe lucruri aparent in defavparea noastra au menirea de a ne echilibra si de a ne imbunatati lucrurile,de fapt.Nu trebuie decat sa privim partea plina a paharului.
Vad ca se tot muta si stramuta monahii si personalitatile cu har,iar rostul nu pare inteles,insa sa nu uitam ca asa cum a luat-o razna societatea noastra laica,asa o cam i-a si cea clerica si "plina de duh".Ca spunea cineva pe-aici despre Preasf.pus de Duhul Sfant,si cel care este asezat doar de societatea materialista si plina de interese ascunse.Ei bine,sincer nu prea mai vad care este cel pus de Duhul Sfant,atata timp cat se ajunge repede la lepadarea de fii si chiar de biserica atunci cand aceasta este incercata,(ex;cazul Tanacu).
Oricum nu prea are importanta,iar ceea ce ma frapeaza este faptul ca se foloseste aproape intotdeauna cuvinte mari in cazuri care-si pot gasi rezolvare si imbunatatire.Cuvinte mari cum ar fi;"incercare f.mare,tragedie",sau mai stiu eu ce.Intr-adevar,daca Maica Siluana are un dar pentru misionarism,atunci trebuie sa-si inmulteasca talantul,insa o tragedie nu este sa fie mutata,ci sa fie bolnava,sau bolnava grav,chiar la asta m-am gandit initial cand am citit titlul topicului.
Oameni buni,nimic pe pamant nu ne subrezeste activitatea fizica si psihica,ca boala ce se salasluieste fara mila in fiinta omeneasca,astfel ca eu consider o reala imaturitate sa disperam atat de tare in incercari,altele decat cele legate de sanatate.
Asa ca,sa fie toata lumea SANATOASA,si restul problemelor si ispitelor se vor rezolva cu siguranta!!!
|