View Single Post
Vechi 04.09.2008, 00:16:15
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

"Aceasta zi, oricum ai intoarce-o a dat-o numai evreilor"- ziceti dvs.
"Sambata a fost facuta pentru om"(nu pentru evreu)(Marcu 2:27) - zice Domnul Iisus Hristos.
Sper ca nu va suparati daca-L cred pe Mantuitorul.

Ai scos din context si ai rastalmacit cuvantul Mantuitorului:
23. Și pe când mergea El într-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, în drumul lor, au început să smulgă spice.
24. Și fariseii Îi ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?
25. Și Iisus le-a răspuns: Au niciodată n-ați citit ce a făcut David, când a avut nevoie și a flămânzit, el și cei ce erau cu el?
26. Cum a intrat în casa lui Dumnezeu, în zilele lui Abiatar arhiereul, și a mâncat pâinile punerii înainte, pe care nu se cuvenea să le mănânce decât numai preoții, și a dat și celor ce erau cu el?
27. Și le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă.
28. Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei.

Din acest text si din toate minunile facute de El in zi de sambata rezulta mai mult ca El voia sa le arate evreilor ca sambata e o preinchipuire a duminicii. ,,Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă.
28. Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei.,, Adica El ca Dumnezeu putea sa schimbe dupa cum voia si sambata in care tot El a zis: Tatal Meu lucreaza pana azi(adica vesnic), si Eu lucrez.

,,O completare. Stim ca evreii au pazit, cu siguranta, ziua de sabat. Nu vi se pare curios faptul ca in Sfanta Scriptura, de la cartea Deuteronomului pana la cartea a doua a regilor, nu se vorbeste deloc despre sabat? Sunt SASE CARTI (Iosua, Judecatori, Rut, 1 Samuel, 2 Samuel, 1 Regi) care descriu istoria poporului ales, in care nu se vorbeste despre pazirea sambetei. Nu or fi pazit evreii sabatul o asa lunga perioada?,,

Atunci cum explici textul:15. ,,Adu-ți aminte că ai fost rob în pământul Egiptului și Domnul Dumnezeul tău te-a scos de acolo cu mină tare și cu braț înalt și de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să păzești ziua odihnei și să o ții cu sfințenie.,, (Deut 5,15)
Textul e foarte clar: de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să păzești ziua odihnei și să o ții cu sfințenie. Cui i-a zis Dumnezeu aceste cuvinte: lui Avraam sau lui Moise? O fi fost si Avraam in robia Egiptului?

Noi, ortodocsii credem cu adevarat in cuvintele Mantuitorului care a spus: ,,
Aceasta este Biserica Mea pe care portile iadului nu o vor birui.,, Voi nu credeti in aceste cuvinte ale Lui deoarece spuneti ca aceasta Biserica primara a fost biruita la cateva generatii dupa EL pana ati aparut voi, El care a spus ca ,,Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.,, Cum sa va cred pe voi mai mult decat pe El
Vasazica, tu ai pretentia sa te credem ca Avraam a tinut sambata fara sa ai nici o dovada biblica, dar in acelasi timp nu crezi in cuvintele Mantuitorului ca El fiind cap al Bisericii, are grija de ea, El care le-a promis Apostolilor si urmasilor lor: ,,iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului.,,