View Single Post
Vechi 04.09.2008, 15:34:23
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32
"Aceasta zi, oricum ai intoarce-o a dat-o numai evreilor"- ziceti dvs.
"Sambata a fost facuta pentru om"(nu pentru evreu)(Marcu 2:27) - zice Domnul Iisus Hristos.
Sper ca nu va suparati daca-L cred pe Mantuitorul.

Ai scos din context si ai rastalmacit cuvantul Mantuitorului:
23. Și pe când mergea El într-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, în drumul lor, au început să smulgă spice.
24. Și fariseii Îi ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?
25. Și Iisus le-a răspuns: Au niciodată n-ați citit ce a făcut David, când a avut nevoie și a flămânzit, el și cei ce erau cu el?
26. Cum a intrat în casa lui Dumnezeu, în zilele lui Abiatar arhiereul, și a mâncat pâinile punerii înainte, pe care nu se cuvenea să le mănânce decât numai preoții, și a dat și celor ce erau cu el?
27. Și le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă.
28. Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei.

Din acest text si din toate minunile facute de El in zi de sambata rezulta mai mult ca El voia sa le arate evreilor ca sambata e o preinchipuire a duminicii. ,,Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă.
28. Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei.,, Adica El ca Dumnezeu putea sa schimbe dupa cum voia si sambata in care tot El a zis: Tatal Meu lucreaza pana azi(adica vesnic), si Eu lucrez.
1. "Sambata a fost facuta pentru om"(nu pentru evreu).(Marcu 2:27). Dvs. incercati sa demonstrati ca Mantuitorul nu s-a exprimat corect. Dupa parerea dvs., trebuia sa spuna "sambata a fost facuta pentru evreu".
2. Spuneti (nu stiu de unde ati scos-o) ca Mantuitorul vroia sa arate ca sambata este o preinchipuire a duminicii. De ce nu le-a spus nimic ucenicilor despre schimbarea zilei binecuvantate si sfintite de Dumnezeu? A avut la dispozitie 40 de zile, dupa inviere.
3. Cand Domnul Iisus Hristos se intituleaza Domn al sambetei, credeti ca vroia sa schimbe aceasta zi sau sa o "dezlege"(Ioan 5:18) de sumedenia de reguli omenesti si sa-i redea adevarata semnificatie?