Eu nu cred ca e bine sa continui relatia doar pentru ca ai cazut in pacat cu baiatul acela. Cred ca cel mai bine e sa iei hotararea sa traiesti asa cum e voia lui Dumnezeu si sa te rupi de pacat. Daca defectele de care zici sunt unele cu care nu ai putea trai o viata intreaga eu zic ca e mai bine sa rupi relatia, oricum asta cel mai bine va dati voi seama. Am fost si eu intr- situatie asemanatoare si desi vedeam cate lucruri urate imi facea, ne certam etc, am continuat o buna bucata de timp. M-am rugat insa lui Dumnezeu cu lacrimi sa ma ajute sa fac cum e mai bine si Dumnezeu mi-a luminat mintea sa vad cum era situatia in realitate si am cunoscut pe urma pe actualul meu sot. De fapt cred ca imi doream foarte mult dragostea, dar nu stiam cum s-o fac, eram si mai cruda la minte, nu am avut langa mine persoane cu credincioase cu care sa ma pot sfatui. Iar pacatul ne intuneca ochii si nu mai vedem lucrurile asa cum sunt de fapt. E bine sa il pui pe Dumnezeu pe primul plan, sa duci o viata crestina, sa te spovedesti cat mai des la un duhovnic bun si sa ii urmezi canonul. Si o sa iti dai seama daca este intr-adevar persoana potrivita pentru tine sau nu.
Pe mine m-a ajutat foarte mult si cartea "Intre Freud si Hristos" a lui Savatie Bastovoi..
|