Citat:
Īn prealabil postat de Laurentiu
Eu cred ca daca te uiti cu atentie vei gasi in Evanghelie versetele care sa spuna aceleasi lucru cu alte cuvinte ca in versurile din Cantare.
Nu a zis Hristos ...Si iata Eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacurilor ...si multe altele.
Eu nu zic ca aceste cantari sa inlocuiasca slujba de obicei la noi se canta la sfasitul slujbei.
Dar aceste cantari frumoase ar fi pacat sa fie indepartate deja sunt din ce in ce mai putini care le mai canta . Si asta ar insemna aducerea la tacere a laicatului si numai cei care au facut teoloia sau seminarul (sau vreo scoala de antareti) sa cante.
Biserica atunci ar deveni din ce in ce mai izolata de credinciosii ei care sunt si ei madulare ale Bisericii.
|
:) Laurentiu draga, iarta-ma ca trebuie sa te contrazic din nou.
dupa mine este f. important modul de alcatuire si de adresare al acestor pricesne, de aici trazneste dupa mine falsitatea, inchipuirea lor -- ca mesajul in sine, s-a avut grija sa se disimuleze bine ca doar de asta intra ele in categoria "cantece bisericesti", nu?
dar uite si o solutie: cui ii plac, n-are decat sa le cante/asculte acasa sau oriunde altundeva, numai in biserica nu. si daca o sa se imputineze cei care vin la biserica ptr ca nu se mai canta pricesne... poate ca ar fi o cernere bine venita!
in privinta laicatului, ca ar fi redus la tacere -- pai daca le e draga muzica in biserica, atunci sa invete, frate, sa cante si ei cum se cade... de la teologi, seminaristi sau cantareti bisericesti, dupa cum bine i-ai enumerat tu pe cei care au invatat si stiu ce si cum trebuie sa se cante in biserica. Doamne ajuta!