View Single Post
Vechi 06.09.2008, 08:42:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Cine se lauda cu faptele sale de milostenie, nu mai ia rasplata in cer, caci se considera ca si-a luat-o aici.
Uite, aici se simt lipsurile virtualului: vehiculam cuvinte, nu fapte. Asta nu inseamna ca faptele nu exista, dar din diferite motive nu le putem expune.
Dar iti inteleg nerabdarea, Cristian, caci am resimtit-o si eu de multe ori.
Anca draga crede-ma nu-i chiar asa. Aici nu-i vorba de lauda sau alte cele. Ne pierdem prea mult in cuvinte, iar cuvintele nu salveaza vieti, nu tin loc de foame, de acoperamant , nu salveaza suflete la limita disperarii. E usor a sta in fata calculatorului, comod si a tine "predici"virtuale , cand altii plang, se agata de viata cu disperare. Concret :de ce intoarcem spatele Madalinei ? Rasplata la ceruri cum spui ,draga mea Anca, vom lua in primul rand dupa faptele noastre. A ne ascunde sub paravanul anonimatului si a unei smerenii, gresit intelese, nu-i cu nimic de folos , ci din potriva. Anca draga, sunt suflete care plang, disperate, care implora ajutor, care ne cer ceva concret din partea noastra. Este multa, multa disperare si suferinta in jurul nostru. Nu putem sta pasivi si nepasatori in fata calculatorului , tastand idei, teorii si dand doar citate. Sa dam noi insine exemple concrete si-ti spun eu, cu toata convingerea ca Dumnezeu nu ne va judeca in rau pentru asta. Dumnezeirea este cu mult mai mult, decat cred unii si altii, deasupra tuturor logicilor omenesti desarte si trecatoare. Hristos nu ne-a dat pilde intru mandri Sa , draga Anca, si avem obligatia la randu-ne sa dam pilde, exemple concrete intru credinta noastra, in iubirea aproapelui nostru. Mantuirea nu prin vorbe ne-o vom "castiga", ci prin faptele noastre, ce vor fi vadite la dreapta judecata. Milostenia va fi unul di principalele elemente , ce cu greu va atarna in balanta judecatii finale. Nu o facem cu gandul, meschin, ca asa trebui facuta, sau pentru fala, pentru ca atunci degeaba o facem. Milostenia se face din suflet, cu multa iubire, dand exemplu de urmat, pentru cei in nepasare si in nesimtire. Credinta este vie, este viata insasi , este viata intru Hristos, a Dumnezeului celui viu si neschimbat in vecii vecilor. Amin ! ( deci concret :de ce intoarcem spatele Madalinei? De ce-i spulberam visul de a scapa de handicapul ei . DE CE ? DE CE NE PIERDEM DE SUFERINTELE CELOR DIN JUR. DE CE? )
Reply With Quote