Citat:
|
În prealabil postat de danyel
Citat:
|
În prealabil postat de dorinastoica14
La noi in Moldova,in unele biserici se cinta pricepse dupa Tatal nostru cite un sfert de ora si cinta aproape toata lumea.In posturi in loc de rugaciunile care se citesc la impartasanie se cinta pricepse(sunt crestini care nu sunt de acord cu aceasta dar daca preotul permite....),se cinta si la miruit ; si dupa sf Maslu.Cele mai cintate sunt cele dedicate Maicii Domnului.Se cinta si la privegherile din seara precedenta unei sarbatori,dupa liturghia de la hramul bisericii.
|
Mai probabil dupa "Unul Sfant" se canta pricesne, daca se canta la miruit si dupa sf Maslu sau Sf Liturghie ce e rau, am participat la liturghii in care cantaretul nu stia pricesne iar dupa "Unul Sfant" a durac ceva timp sa se gandeasca ce sa improvizeze, s-a facut galagie in biserica lumea se foia pan la urma unul dintre preoti a cantat din altar "de n-am avea pe sfintii Tai rugatori" la ungerea de dupa Sf Maslu daca nu se canta nimic se intampla la fel zumzetul acela enervant de soapte :|
|
Vezi ce rau este am ajuns sa improvizam. de ce nu se canta chinonicul? de ce nu se citeste cazania in timpul acesta? Eu inteleg ca nu in toate bisericile sunt cantareti care se pricep la muzica psaltica, dar nu cred ca pricesnele sunt cea mai potrivita solutie.