Sa stii ca e foarte inselatoare boala. Toti cred ca boala e o consecinta a faptelor. Daca ar fii asa nu as avea nimic de obiectat. In fine, imi pare bine ca ai recunoscut ca e o nedreptate sa bat un copil pt vina parintilor.
Vroiam sa iti arat ca nu e corect ca eu pt vina neamului meu, pt ca aia s-au f...t pe unde au apucat, s-au imbatat, si cine stie cate au mai facut, sa fiu eu ales ca sa le duc lor crucea printr-o boala grea .
Eu nu am voie proprie? am voie. Am liber albitru si daca duc o cruce , o duc pt cine vreau eu nu pt cine hotaraste Dumnezeu.
Oare Hristos nu a ales sa duca Crucea doar pt cei buni(fragmenul din Ioan) ?
A ales si mi se pare o mare mare nedreptate, eu ca prieten al lui Hristos (marturisire facuta de EL, nu o afirmatie stupida a mea) sa am dreptul sa imi aleg singur drumul. Stai linistit ca tot spre EL vreau sa ma indrept , pt ca fara EL eu nu exist, dar nu vreau sa fac parte di planul lui Dumnezeu fara ca eu sa contez deloc.
Creatorul isi intreaba faptura ce vrea sa faca cu el? Probabil ca nu.
Dumnezeul dragostei si Iubitorul de oameni isi intreaba prietenii si fapturile ce vor sa faca cu ele. Da, asa ar fii normal sa cada la o intelegere, la urma urmei e vorba de respectul si de aprecierea pe care Dumnezeu o da sau nu omului.
Uite exemplu parintilor si copiilor. Poti hotara peste copilul tau ca el sa urmeze o scoala militare pt binele lui, dar oare nu este un parinte mai bun atunci cand il si intreaba si ii lasa mana libera lui? Paote copilul vrea sa intre in manastire. Oare sufletul sau pt simpul fapt ca e mai mic nu merita respect si incredere? Merita si inca foarte multa. Iar chiar si de ar gresii il susti pt ca are nevoie nu de o mana ferma care sa il palmuiasca ci doar de un sfat sincer si bun.
|