Citat:
În prealabil postat de ory
Jeniffer,esti asa succinta in raspunsuri incat am impresia ca nici nu le gandesti,ci doar le etalezi copiate dintr-o carte fara argumente.Oare chiar nu exista macar o experienta in viata ta care sa ateste faptul ca "ai nevoie de acest Dumnezeu!"????,ai nevoie de un crezamant divin care sa-ti aline la un moment dat disperarea,pentru ca bazandu-ne doar pe noi insine in fiecare clipa a vietii tumultoase,ne putem impotmoli intr-o incertitudine dureroasa...Nu stiu,cu adevarat este mult prea vasta lumea si spiritul in care traim,si este greu sa ne dedicam unei singure directii cu precizie,dar uneori poate fi vitala aceasta farama de credinta cu care incercam sa suportam mai usor problemele iminente ale vietii.
|
Nu stiu, undeva am citit ca este mai bine sa fii un ateu convins cum este genul Jeniffer, adica fara prea multe explicatii, totul se imparte in alb si negru, decat un fanatic religios care vede numai raul in manifestare absoluta si nutreste si emite ganduri pe masura.
Trebuie sa incercam sa invatam toleranta, adica respectul fata de aproapele pentru ce este el si ce are el mai bun si nu pentru anumite idei pe care le posteaza.
Cu cat gandirea este mai simpla cu atat si gandurile sunt mai cinstite si mai curate si de multe ori caile mai simple sunt mai rapizi si mai sigure.
Daca ne sta in permanenta drobul de sare deasupra capului si nu putem privi cu ochi limpezi si cristalini viata, cu ochi de copil, ne vom invarti la nesfarsit fara iesire nici pentru noi nici pentru cei din jurul nostru.
Una din calitatile esentiale ale omului pentru desavarsirea spirituala este sa aiba capacitatea sa-si pastreze sufletul de copil, un anumit tip de curaj, naivitate, candoare, curatenie sufleteasca si a gandurilor, o anumita forma de nebunie de care numai un copil sunt in stare.