View Single Post
Vechi 08.09.2008, 17:39:38
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
dar ia sa ne uitam de pilda la aceasta filmare de la parastasul de 40 zile al parintelui nostru PF Teoctist:

http://www.crestinortodox.ro/Parastasul_la_40_de_zile_al_Parintelui_Patriarh_Te octist-video232.html

vedeti ca si IPS-le lor au stergare legate de lumanari si mie una nu mi se pare deloc exagerata aceasta practica. in afara de aspectul milosteniei, pentru ca se ofera in dar un lucru folositor, eu cred ca este si un prilej de aducere aminte a celui raposat, atunci cand folosesti acel lucru.

eu de pilda imi aduc aminte ca atunci cand am fost la inmormantarea nasei mele, pe care am iubit-o f. mult, am primit o esarfa/ batic pe care intotdeauna am purtat-o cu mare drag (era si cu mult bun gust aleasa) si simpla vedere a acestei esarfe imi aduce aminte de nasa mea si despartirea de ea, Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

Cand s-a vorbit despre cantatul pricesnelor in biserica toti au sarit in sus ca se baga inovatii in biserica ca se deraiaza de la linia psaltica stabilita cu mult tim in urma, dar cand e vorba de prosoape , colaci, etc..toate-s bune si frumoase, care canon sau care dogma prevede aceste lucruri? cu ce-l ajuta pe cel adormit toate traditiile acestea? cat de aproape de Dumnezeu si de invatatura crestin-ortodoxa sunt toate aceste mascarii?
Reply With Quote