Citat:
Īn prealabil postat de podolski
E Dumnezeu nedrept?
Eu zic ca da. Desi poate parea total nelalocul lui sa zic asta il cred nedrept si inca cum.
E corect sa fie pedepsiti copii pt pacatele parintilor? Atat de nedrept si de crud.
Ma intreb daca noi suntem pusi in fiecare zii sa ne gandim la rusinea noastra fata de El pt pacatele noastre , l-as pune si eu pe Dumnezeu sa se gandeasca la rusinea pe care o face oamenilor si toata rusinea ca lasa tot raul asta sa se intample.
Regret sa spun dar mie rusine de Dumnezeu, mie rusine ca am un dumnezeu atat de crud , de nemilos.
Ce necinstit sa fiu bagat intr-un razboi in care nu este al meu. :(
|
Dumnezeu pe are il descrii tu nu este numai nedrept,dar este si bun de batut.Numai ca nu este cel adevarat,sa stii ca nicioadata nu pedepseste pe copii pentru pacatee parintilor.Asta este o inventie a celor care inteleg pacatul ca pe ceva contabil,adica frate,ai manact 2 gaini in zi de post,copilul tau moare de foame 3 ani de-acu inainte.Adica prostii de-astea.Nu este deloc asa.Noi,ca oameni,suntem un trup comun,iar familia este si mai strans legata.Daca unul din famile este prieten cu dracul,face voia lui,eu care il iubesc ,sa zicem,care sunt din sangele lui,normal ca dau nas in nas cu dracul.De aici toata tragedia,adica eu il urasc pe drac,dar imi iubesc semenul.ce sa fac daca ei sunt strans uniti.Cumsa fac eu deosebirea,cum s-ai rup unul de celelalt.Iti dai seama ca asa sufera si Dumnezeu cu oameni care i iubesc pe dracul,cum sa faca sa-i desparta de o asa daragoste tampita si sinucigasa.Si incearaca saracul Dumnezeu toate metodele,intai o ia cu binisorul,cu constiinta,apoi incearaca pri nceilalti oameni,dar daca nu se poate altfel,trebuie sa fie mai dur.Pai tatal tau nu ti-a dat niciodata macar o palma,cred ca da.Iar suferinta copiilor vine tocami din legatura parintilor cu dracul,pentru ca cine ste in pritenie cu diavolul,atrage nuami suferinta si moarte asupra celor din jur.Este ca un ciumat,care daca te atingi de el,te umpli de bube.Stiu ca poate parea nedrept,insa de vreme ce suntem stransi legati unul de celelalt,suferim impreuna si ne bucuram impreuna.Nu este vorba aici de vreo datorie acumaulata,ca sa vezi ca o platesc copiii,ca na,paraca am fii la banca.Este vorba ca,dragsotea face ca suferinta unuia sa se raspandeasac la toti,asa cum bucuria unuia se raspandeste la toti.
Poate vei intelege aceste lucruri,si cel mai bu nfel de ale intelege,este sa iubesti cu adevarat pe cei din jur,pe cei din familia ta,si vei vedea ca dragostea vede tot,vede omul asa cum este,si incearca sa-l faca mai bun,sa-l inalte,preia din durerea celuilalt,o face a sa,se bucura mai mult de celalat de cat de sine.