View Single Post
Vechi 09.09.2008, 11:04:03
emanuel2007
Guest

Implicit

a fi de-a dreapta Tatalui inseamna a avea o rugaciune in Duh si in Adevar pentru intreaga omenire in timp si spatiu , adica a birui toate frontierele , nu numai cele ale pacatelor ci si cele ale virtutilor , ale harismelor si ale cetelor ingeresti ...
la asta suntem noi chemati ...
cine nu are aceasta rugaciune se va chinui ...
cei carora mult li s-a dat mult li se va cere , si daca nu vor da inapoi ceea ce li s-a dat se vor chinui ...
iar cei carora nu li s-a dat mult nu li se va cere mult la judecata , dar vor fi chinuiti de patimile in care stau ...
deci , in afara lui Dumnezeu este numai iadul ... ori esti dumnezeu dupa har , ori te chinui ...

insa dupa alegere , nu inca dupa har , toti oamenii , chiar si paganii sunt dumnezei si hristosi , caci fiecare Il cauta pe Dumnezeu in felul lui ratacit ... de aceea a strigat Hristos pe Cruce : " Dumnezeul Meu , Dumnezeul Meu , pentru ce M-ai parasit ? " sau cand a zis : " ce veti face acestora Mie Mi-ati facut " ... Hristos se afla prin alegere intr-un mod minunat in fiecare om si iubeste pe fiecare om oricat de pacatos ... insa El ramane vesnic si neintrerupt in afara oricarui gand pacatos , in Lumina nestramutata ...

unii dupa moarte , chiar daca in viata asta au trait in pacate si fara pocainta , in afara Bisericii , vazand grozavia chinurilor iadului se intorc la Dumnezeu ... insa altii stau in iad de sute de ani sporind in rautate si chinuri ... nu pot sa cred insa ca mila lui Dumnezeu nu este si cu acestia ... la Dumnezeu nu exista chinuri vesnice ; acestea exista numai la omul care nu vrea sa se pocaiasca si la diavoli ... daca diavolul ar vrea intr-o zi sa se pocaiasca va fi primit de Dumnezeu ...
Reply With Quote