View Single Post
Vechi 09.09.2008, 14:39:16
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Mie mi se pare acest topic o batjocura pentru care initiatorul va plati ca pentru hula de fete bisericesti cand va ajunge in fata lui Dumnezeu. Mihailt, ati facut multa judecata pe aici. Problema este ca sunteti in inselare in multe privinte, atat in legatura cu Maica Siluana cat si in legatura cu alte afirmatii negandite asupra Mitropolitilor Olteniei. Mie nu mi se pare deloc potrivit ca monahiile care au ceva de spus sau de facut spre mantuirea oamenilor sa ingroape talantul! Maica Siluana este o monahie foarte instruita si numai cei care s-au folosit de seminariile ei stiu cat de imporant este sa oferi unui disperat care nu gaseste punte de legatura intre el si Dumnezeu, solutii care sa insemne pentru el iesirea la liman. Sunt multi oameni care au nevoie de Maica Siluana ca sa invete sa ierte, si sa-si poata gasi drumul catre Hristos!
Acum din fericire pentru oameni vor avea unde sa mearga, ba chiar cred ca Moldova avea nevoie de talantul Maicii Siluana, dar din pacate, Manastirea Jitianu va ramane o vreme fara obste....
Locul maicilor nu este neaparat asa cum vrem noi, sa stea incuiate in manastire si sa se mantuiasca numai personal, eu cred ca daca Dumnezeu trimite o maica sa salveze sau sa zideasca duhovniceste pe cineva aflat pe marginea prapastiei se aseamana situatia cu ce pe care Sf. Vasile cel Mare o recomanda in "Regulile Monahale", spunand: "daca stai izolat cui vei mai spala picioarele?"
Maica Siluana nu traieste prin lume si nu umbla aiurea; are de implinit o misiune, o slujire pentru care face ascultare. Haideti sa nu mai judecam aiurea, ca ne aflam doar in treaba...
Reply With Quote