View Single Post
Vechi 09.09.2008, 22:18:58
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai frate Laurentiu eu nu cred ca "Graiuri profetice" e scrisa de Sfantul Ioan Iacob.
Pai Sfantul Grigorie Palama se purta cu parul capului ras pe crestet.
Si cu barba taiata (adica nu foarte lunga).
Vezi in icoane.
Sfintenia arhiereului sta in cat e de in comuniune e cu Duhul Sfant si nu in lungimea straielor , a barbii sau a parului...oare chiar atat de putin sa nu fi stiut Sfantul Ioan Iacob care era si dansul preot....?
Doi la mana aceasta proorocie nu prea s-a implinit ca iata arhiereii BOR si ai celorlalte biserici ortodoxe au inca vestminte lungi si barbi.
Negresit deci ca aceasta poezie nu e scrisa de Sfantul Ioan Iacob.

Stai mai soro Mirela linistita nu se interpreteaza acea proorocie asa.
(cea din pateric).
Poate batranul ii zice asa celui care il intreaba din anumite motive.
(pentru a-l mustra pe cel care intreba ca era nelucrator sau cine stie.)

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu nu a lasat niciun fel de proorocii desi stia cele mai multe.
De ce oare?
Nu stim.
Oricum vedem ca Preasfanta Stapana e preocupata sa se roage pentru altii din cea mai presus de intelegere a sa iubire si nu sa ii critice.
Cine ii iubeste pe altii se roaga pentru ei nu ii critica.
"Intru nastere fecioria ai pazit, intru adormire lumea nu o ai parasit, de Dumnezeu Nascatoare."
Este preocupata sa lucreze impreuna cu Domnul la planul Sau de mantuire a lumii.
Din Evanghelia de s-a citit ultima Duminica:
"Caci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Sau în lume ca sa judece lumea, ci ca sa se mantuiasca, prin El, lumea. ".

Nu vine niciun fel de sfarsit al lumii acum in curand si eu as face bine sa nu imi mai justific lenea la fapta buna cu "vine acusi sfarsitul lumii si de aia se cere sa faci putin" ca o sa ma mustre Dumnezeu pentru aceasta.

Cine crede ca viitorul e batut in cuie huleste pe Dumnezeu .
Fiindca daca viitorul ar fi batut in cuie ar insemna ca noi am ales deja ce vom face.
Si ne chinuim degeaba sa mai schimbam ce am ales.
Deci s-ar contrazice faptul ca suntem creati dupa chipul lui Dumnezeu si deci avem posibilitatea de a alege in fiecare clipa a vietii noastre.
Deci gresit.(e chiar eretic; sfintii parinti au zis ca cine crede in destin si in predestinare sa fie anatema).
Noi de fapt alegem in fiecare moment , viata fiind o lupta.
Omul e schimbator.
In fapt toate creatia e schimbabila.
Proorociile de fapt sunt avertismente si se dau ca cel vizat sa nu faca asa.
Vedeti cazul cu Ninive.

Se zice ca viitorul e scris intr-o carte.
De fapt cartea reprezinta Mintea lui Dumnezeu.
Acum cine poate sa inteleaga (stie) viitorul?
Cine poate sa inteleaga si Mintea lui Dumnezeu!
Poate sa inteleaga cineva Mintea lui Dumnezeu?
Nu poate ca e fara de sfarsit!
Deci nu poate nimeni din faptura creata sa stie viitorul cum ar putea fi ca e o taina.

Aceasta lume nu e creata spre pierzanie cum zice hinduisti ci spre indumnezeire!
Deci la evolutie in vecii vecilor ca indumnezeirea nu are capat de sus!
Nu e creata lumea de vreun demiurg rau , de vreun dumnezeu inferior ci chiar de Sfanta Treime , nu e rea ci e buna foarte.
Rau este sufletul meu dar nu prin fire ci prin alegerile de le fac.
Reply With Quote