Porunca de a ne iubi unii pe altii, imi porunceste si mie si tie si tuturor , a ne accepta , in iubire unii pe altii, caci doar acceptarea, simpla acceptare, cu scrasnet de dinti, nu-i iubire , Ovidiu ! Eu nu-ti accept, cuvantul si fatarnicia ! Dar oare crezi ca te urasc sau scot scrasnet de dinti ? Nu ! Vreau sa_ntelegi ca , iubirea este cel mai palpabil cuvant dintre toate cuvintele rostuite. Iubirea se cere nu rostuita ci faptuita in faptele concrete de zi cu zi. Ca tot veni vorba de fapte concrete, pe mine asta ma doare ca am rupt , iubirea din contextul ei cel adevarat , am rupt-o de practica. Iubirea este si are acest, bine meritat, privilegiu de a fi prima in toata Creatia Lui Dumnezeu, Creatie, bazata pe insasi iubire, multa iubire, o iubire continuua si nesecata. Obligatia noastra e sa traim in iubire! Daruind celui in nevoi si suferinta e semn de iubire. Unul din semne, caci , multe semne si fapte cere iubirea. Iubirea nu-i teorie, ea este fapta continua , stare normalitatii, a firescului. Ei vezi tu Ovidiu , trebui sa te afli continuu in starea asta nu numai atunci cand se deschide un topic pe aceasta tema. Cel mai de pret topic ,unde iubirea este in starea ei, este cel numit asa de simplu si frumos UMANitare ! UMAN ! Atat de simplu. . . .
|