View Single Post
Vechi 10.09.2008, 11:42:23
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Daca sufletul, in urma mortii nu ar fi nemuritor, ce diferenta ar mai fi intre un pacatos si un drept, in tot rastimpul asta dintre moarte si judecata universala?
Nu ar fi nici o diferenta. La fel, ca si in timpul vietii: "Caci El face sa rasara soarele peste cei rai si peste cei buni, si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti"(Matei cap. 5:45). O mare diferenta va fi DUPA JUDECATA.

In plus, ce rost mai are invierea si judecata daca suflete celor morti se duc direct in iad sau in rai?
Am citit postarile tale si constat o interpretare neoprotestanta. Eu sunt de acord cu exegeza Sfintilor Parinti. In cazul tau pacatosii in urma judecatii vor fi nimiciti?
Nu cred ca este importanta catalogarea interpretarilor noastre. Important este ca interpretarile sa fie in armonie cu Sfanta Scriptura. Eu apreciez si unele interpretari din exegeza "Sfintilor Parinti"(termen folosit cu prea multa usurinta).

Referitor la cei pacatosi: Sfanta Scriptura arata ca acestia vor fi nimiciti. "Caci iata, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toti cei trufasi si toti cei rai, vor fi ca miristea; ZIUA CARE VINE II VA ARDE, ZICE DOMNUL OSTIRILOR, SI NU LE VA LASA NICI RADACINA NICI RAMURA" (Maleahi 4:1)
Pana la nimicirea finala, fiecare pacatos va avea o suferinta, mai mare sau mai mica, in functie de pacatele sale.(Luca 12:47-48). Dar nu avea parte de un "chin vesnic". Va avea parte de o "pedeapsa vesnica", adica pentru totdeauna, fara posibilitatea iertarii.