View Single Post
Vechi 10.09.2008, 14:12:42
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Numeri 12
1. Mariam si Aaron vorbeau insa impotriva lui Moise pentru femeia etiopianca, pe care o luase Moise, [color=blue]caci Moise era casatorit cu o etiopianca.[/color]
2. Ei ziceau: [color=green]"Oare numai cu Moise a grait Domnul?[/color] N-a grait El, oare, si cu noi?" Si a auzit acestea Domnul.
(...)
8. (...) [color=red]Cum de nu v-ati temut[/color] sa cartiti impotriva robului Meu Moise?"

Stau si ma minunez cum de la o sotie etiopeanca, s-a ajuns ca pana la urma Miriam si Aaron sa carteasca ca niste adevarati neoprotestanti impotriva lui Moise...

Defapt ceea ce s-a intamplat e ca ei eu gasit niste lucruri care pareau o traditie inutila la Moise. Adica de ce avea Moise o sotie negresa. Apoi a urmat trambitarea acestui lucru pentru ca poporul sa isi piarda respectul fatza de Moise. Dupa ce cat de cat a fost atacat si afectat respectul fara de acest invatator, a urmat replica: "oare numai la ortodocsi exista mantuire, si oare numai preotii sa vorbeasca... ?"

Eu cred ca intamplarea din Numeri 12 este un indemn pentru noi sa avem respect, chiar daca un Moise ar avea niste traditii care unora li se par ciudate.
Reply With Quote