Citat:
În prealabil postat de georgeval
Pentru mine conteaza foarte mult interpretarile Sfintilor Parinti pentru ca sunt in Duh si Duhul uneste nu dezbina. Daca pacatosi vor fi nimiciti, revin cu intrebarea: care mai este diferenta dintre sufletul unui pacatos si sufletul unui drept?, pana la sfarsitul lumii niciuna, iar dupa imparatia de o mie de ani niciuna. Trebuie sa intelegi ca Dumnezeu nu va mai trece niciodata fiinta in nefiinta, de aceea se vorbeste despre chinurile vesnice, ci nu vremelnice.
|
Daca pentru dvs. conteaza foarte mult interpretarile Sfintilor Parinti, va rog sa luati in calcul si interpretarea Sfantului Iustin Martirul, pe care am postat-o in raspunsul catre Iustin.
Intr-o postare anterioara, m-ati intrebat daca este vre-o diferenta intre un pacatos si un drept, intre momentul mortii si momentul judecatii. Acum, dati de inteles ca eu as fi facut niste afirmatii, care nu-mi apartin. Nu am spus ca dupa imparatia de 1000 de ani nu va fi nici o diferenta intre un pacatos si un drept. Am spus ca va fi o mare diferenta, dupa judecata. Iar, conform Sfintei Scripturi, imparatia de 1000 de ani in cer, se va instaura dupa o prima inviere si judecata.
Referitor la chinul vesnic: este o idee nebiblica si nepotrivita caracterului lui Dumnezeu.