Citat:
În prealabil postat de vlad79
Eu nu am de ce sa dovedesc ca nu exista, mie imi e indiferent, nu ma afecteaza cu nimic, doar daca vrei sa te afecteze, te afecteaza ceva. Am sa fac o paralela: e acelasi lucru cu existenta extraterestrilor. Unii zic ca exista altii ca nu. Asta nu inseamna ca trebuie si eu sa cred. Imi e indiferent, daca se va dovedi vreodata ca exista, foarte bine, asta e.
Eu vreau numai sa inteleg de ce crede "omul" in ceva in care nu exista dovezi ca ar exista.
|
Dupa cate vad nici nu poti sa fii sincer cu tine.
Daca nu te-ar afecta ca exista sau ca nu exista dumnezeu (in mintea ta) n-ai fi deschis un topic pe tema asta.Topic pe care culmea tot tu l-ai deschis si tu ai pus intrebarile.
Un om care este convins ca nu exista dumnezeu nu pune intrebari pe aceasta tema.
Dar constiinta le spune la majoritatea ca Dumnezeu exista si nu prea le da pace.
Unii chiar se lupta sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista (scriu si carti) Dar cu cat ei sunt mai inversunati cu atat nelinistea lor creste si toata creatia striga impotriva lor.
In mintea ta se da o lupta grea cineva iti spune ca nu exista dumnezeu (tangalachi) dar alte multe lucruri dau marturie despre existenta lui Dumnezeu. Iar cele de pe urma sunt mai multe ca cele dintai.