View Single Post
Vechi 10.09.2008, 16:39:53
dragomirna dragomirna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de ancah
cand il vezi pe sotul tau nervos, in loc de altceva, spune pentru el de cateva ori "Tatal nostru" in gand si vei vedea efectul
asta-i inselare.

suntem prea mici pentru a conta imediat pe asemenea efecte, pentru soti sau pentru altii.

nici sfintii n-ar indrazni sa spuna asa ceva! ca Dumnezeu le face pe plac imediat ce spun o rugaciune.
Nu este inselare... Domnul nostru Iisus Hristos a spus sa-i binecuvantam pe cei ce ne fac rau! Daca "Tatal nostru" e o rugaciune prea lunga ca sa o spunem de cate ori suntem intr-un conflict cu cineva, mai mult sau mai putin apropiat noua, un simplu "Doamne, binecuvanteaza/miluieste pe robul/roaba tau/ta ..!" va face cu adevarat minuni, atat timp cat o spunem sincer, dorindu-ne sa aplanam conflictul si sa ne impacam sau macar sa-i potolim furia celuilalt. Si Dumnezeu nu "ne face pe plac", pt ca noi avem nevoie sa-i binecuvantam pe ceilalti, in primul rand pentru a ne intari noi sufleteste, deoarece aceasta binecuvantare este o rugaciune care ne da putere necesara sa biruim ispita, si raul care vine asupra noastra. Binecuvantarea celorlalti este la fel de puternica precum este rugaciunea inimii (rugaciunea lui Iisus). Duhovnicii ne invata sa spunem rugaciunea inimii si sa binecuvantam, deci nu suntem "prea mici pt a conta imediat pe asemenea efecte", si nu ai dreptate nici cand spui ca "nici sfintii n-ar indrazni sa spuna asa ceva". Mantuitorul ne-a spus, chemandu-ne dupa El: Indrazniti, caci Eu am biruit lumea. Dar sa fie o indrazneala din inima, sincera si nu pt a avea parte de "efecte imediate, magice"...
:D ..Nu sunt tocmai persoana potrivita sa explic si sa dau sfaturi in legatura cu binecuvantarea, pt ca eu insami sunt prea putin practicanta a acestor rugaciuni. Dar pt ca exista anumite lucruri care tb stiute si nu aruncate in umbra, si pt ca mai stiu si eu cate ceva dupa cat imi da si Domnul sa inteleg, am precizat cate ceva. Doamne-ajuta. Si iertati-mi partea de indrazneala care nu e buna.. :dontgetit:
Reply With Quote