View Single Post
Vechi 10.09.2008, 16:53:07
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Pentru mine conteaza foarte mult interpretarile Sfintilor Parinti pentru ca sunt in Duh si Duhul uneste nu dezbina. Daca pacatosi vor fi nimiciti, revin cu intrebarea: care mai este diferenta dintre sufletul unui pacatos si sufletul unui drept?, pana la sfarsitul lumii niciuna, iar dupa imparatia de o mie de ani niciuna. Trebuie sa intelegi ca Dumnezeu nu va mai trece niciodata fiinta in nefiinta, de aceea se vorbeste despre chinurile vesnice, ci nu vremelnice.
Daca pentru dvs. conteaza foarte mult interpretarile Sfintilor Parinti, va rog sa luati in calcul si interpretarea Sfantului Iustin Martirul, pe care am postat-o in raspunsul catre Iustin.

Intr-o postare anterioara, m-ati intrebat daca este vre-o diferenta intre un pacatos si un drept, intre momentul mortii si momentul judecatii. Acum, dati de inteles ca eu as fi facut niste afirmatii, care nu-mi apartin. Nu am spus ca dupa imparatia de 1000 de ani nu va fi nici o diferenta intre un pacatos si un drept. Am spus ca va fi o mare diferenta, dupa judecata. Iar, conform Sfintei Scripturi, imparatia de 1000 de ani in cer, se va instaura dupa o prima inviere si judecata.

Referitor la chinul vesnic: este o idee nebiblica si nepotrivita caracterului lui Dumnezeu.
Te inseli amarnic si cazi in speculatii. Cum poti sa afirmi ca suferinta din iad nu va fi vesnica. Este plina Scriptura de dovezi, dar ajungem la deosebiri de exegeza.
Tu trebuie sa iei in calcul si taina libertatii pe care Dumnezeu o va respecta si celor din iad.