View Single Post
Vechi 10.09.2008, 18:34:59
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de cozia
Din cite am inteles eu toate aceste zeci de miliarde au fost facute cu scopul UNIC de a vizualiza BOSONUL Higs, numita particica(particula) rupta din Dumnezeu care de fapt reprezinta si veriga lipsa din explicatia creatiei, in forma pe care o vad cercetatorii mai mult sau mai putin atei
Te inseli.

Pentru a avansa in cunoasterea lumii la nivel subatomic, era nevoie de un accelerator mai puternic. Bosonul Higgs, care nu este unul singur - ci s-ar putea sa fie de cateva feluri, este doar unul din misterele pe care LHC se straduie sa le cerceteze.

Ultimele cercetari arata ca universul nostru este creat din materie si energie asa cum le stim noi doar in proportie de 4%. 23% este "dark matter" si restul este "dark energy", niste forme ale materiei si energiei pe care nu le cunoastem. Avand in vedere ca ele se regasesc intr-un asemenea procent in univers, cunoasterea lor este primordiala. Asadar, un alt obiectiv al experimentului LHC.

La energii mari, particulele mai mari compuse din quarci si anti-quarci se dezintegreaza, cu toate ca acest lucru pare imposibil, din cauza interactiunii tari generata de alte particule numite gluoni. Gluonii si cu cuarcii formeaza astfel o "plasma", un amestec clocotitor. Exista dovezi cum ca acelasi lucru s-ar fi intamplat imediat dupa big-bang, iar sudierea acestei plasme ne va aduce mai aproape de raspunsul la intrebarea "cum s-a format universul?".

Una din cele mai mari descoperiri, care ar definitiva o terorie unificata a fortelor in natura, ar fi cea a gluonului, particula care se presupune ca este mediator al gravitatiei.

Si nu in ultima instanta LHC ar putea descoperi noi si noi alte particule pe care nu le-am putut gasi pana acum deoarece nu am avut la indemana un astfel de instrument.

Asadar, a spune ce ai spus tu denota ignoranta totala. Cercetatorii de la CERN pot fi sau nu atei, agnostici, crestini sau ce vrei tu, dar este un proiect fenomenal la care lucreaza cu totii si care va ramane in cartile de istorie.
Reply With Quote