View Single Post
Vechi 11.09.2008, 03:23:19
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de Iustin32
iar la Sfantul Iustin Martirul si Filozoful si cei dimpreuna cu el mai clar la cap. V, pag. 49:
,,Prefectul zice lui Iustin: Asculta tu cel numit invatat, care socotesti ca stii cuvintele adevarului. De vei fi biciuit si ti se va taia capul, crezi ca te vei sui la cer?
Iustin a spus: Sper ca voi avea locasurile Lui, daca rabd acestea. Caci stiu ca si celor ce au vietuit drept, li se daruieste harul dumnezeiesc pana la sfarsitul acestei lumi.
Rusticus prefectul a zis: Iti inchipui, deci, ca te vei sui la ceruri pentru a primi o buna rasplata? Iustin a raspuns:
Nu-mi inchipui, ci stiu sigur si sunt incredintat.,,
Dvs. ati inteles ca Sf. Iustin Martirul a sugerat ca sufletul este nemuritor? Sau ati rastalmacit spusele sfantului?

Cum comentati cele spuse de Sf. Iustin Martirul, in lucrarea "Contra iudeului Filon", cap. 50:
"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".
Acum am vazut cat de mincinosi sunteti voi adventistii caci asa ati fost in toata istoria voastra de 150 de ani de la Miller si Helen White pana acum. Tu ai verificat textul acesta macar pe net? Eu am cartea in fata si capitolul 50 (L) vorbeste despre Ioan Botezatorul. Oricum nu te cred.
Dar textele celelalte pe care ti le-am postat le-ai verificat?
Cauta la http://www.arhiva-ortodoxa.info/ la PSB Actele martirice

De ele de ce nu spui nimic? Asa faceti mereu cand nu va convine; schimbati subiectul. Asa se vede cat sunteti de sinceri si seriosi.
Am verificat textul, macar pe net. Din mai multe surse, reiese un lucru: textul, asa cum l-am redat, apartine Sfantului Iustin Martirul. Nu pot sa va spun sigur la ce capitol a fost scris. Unele surse indica cap. 50 altele cap. 80. Dar toate, arata ca aceste spuse apartin Sfantului Iustin Martirul.

Intradevar, lucrarea se numeste "Dialog cu iudeul Tryphon"(sper ca am scris corect).Si Filon din Alexandria, ca sustinator al neoplatonismului, putea fi combatut de Sfantul Iustin Martirul.

Revin la subiect: cum comentati spusele Sfantului Iustin Martirul (sper sa le gasiti si dvs.)?