Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 11.09.2008, 04:04:59
mirelat
Guest

Implicit

:) abia acum am observat, George, ca am dat Evangheliei de azi aproape acelasi titlu ca si tine ieri.

si mi-am adus aminte cu ocazia asta de o carte pe care mi-am adus-o cu mine din tara: "LUMINA SI FAPTELE CREDINTEI" - 14 Convorbiri intre Arhim. Cleopa Ilie si Arhim. Ioanichie Balan. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

iata aici un extras din carte si pentru cei care citesc pe forum:

Parinte Cleopa, dati-mi un cuvant de folos - l-a rugat unul din fiii sai duhovnicesti.
Asculta, parinte. Mama tuturor faptelor bune este sfanta rugaciune. Daca in vremea cea randuita pentru rugaciune, te ocupi cu altceva afara de rugaciune esti batjocorit de diavoli, ca toti sfintii au fost sub rugaciune. Prima grija sa-ti fie rugaciunea si apoi cititul, scrisul si lucrul mainilor. Sa nu te fure ocupatiile in locul rugaciunii. Numai cand esti sub ascultare ai motiv binecuvantat sa lipsesti de la rugaciuni, caci ascultarea este mai mare decat rugaciunea.

Intr-o zi l-a intrebat ucenicul: Parinte Cleopa, cum se cuvine sa ma comport duhovniceste intre oameni?
Sa fii la aratare cu pogoramant si cu dragoste, iar in ascuns sa ai lucrare duhovniceasca. Aceasta este taina vietii noastre! Sau, cum spune la Pateric: "Folosul fratelui este roada ta". Ajutand, miluind, mangaind si iubind pe aproapele, te mantuiesti pe tine. Rugaciunea mea este sa te hranesc pe tine, sa te adap pe tine, sa te odihnesc si folosesc pe tine. Ca mai inalta este dragostea intru randuiala sa decat rugaciunea. Ca rugaciunea este numai una din faptele bune, iar dragostea este legatura desavarsirii. Dragostea pe toate faptele bune le cuprinde.

Doamne ajuta, sa se prinda si de noi invataturile astea!
Reply With Quote