View Single Post
Vechi 11.09.2008, 13:07:37
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ory
ne influientam reciproc intr-un fel sau altul,ne formam convingerile in functie de ceea ce vedem,simtim si realizam despre ceea ce se-ntampla in jur.Toti suntem vinovati si astfel toti trebuie sa reactionam,si daca nu intelegem acest lucru vom continua sa aratam cu degetul sau sa criticam la infinit "pacatul",fara vre-un rezultat.
Ma plictisesc atunci cand vad ca religia pune cel mai mult accent pe "duh",atata timp cat intreg aspectul fizic ne influienteaza atat de mult structura existentiala.Aici nu poate fi vorba doar de religie,ci de moralitate,de caracterul nostru,de educatie si de existenta materiala pe acest pamant...chiar si in virtutea purificarii sufletului nostru.
ory , daca iti formezi convingerile in modul descris de tine, ajungi sa traiesti in afara adevarului, caci adevarul este Dumnezeu. Astfel te afunzi intr-un hatis din care nu ai cum iesi.
Biserica te ajuta tocmai sa te orientezi in viata, sa stii ce e bine si cee rau. Iar morala despre care vorbesti, tot de la Dumnezeu este si o gasesti in Biserica, nu aiurea. Ai grija sa nu confunzi Biserica cu oamenii. In afara Bisericii vei gasi teorii logice, care mai de care mai savante, dar lipsite de adevar.
Oricate am aduna, oricate placeri ne-am face in aceasta viata, plecam cu mainile goale si cu faptele noastre de o viata, care vor iesi la lumina si ne vor incrimina. Pentru a sti acest lucru e nevoie de Biserica, nu numai de lume. De aceea Biserica pune accentul pe "duh" cum spui tu.
Omul poate trai si numai cu apa si paine, dar astazi omul nu se mai multumeste cu nimic; vrea totul si chiar mai mult si cu cat are mai mult crede ca si-a facut datoria.
Sensul vietii e gasirea drumului catre Dumnezeu. Nu L-am cautat pe Dumnezeu in timpul vietii, degeaba am facut atatea si atatea lucruri, toate trecatoare.
Intr-adevar oamenii se gandesc la bunastarea copilului si atunci, pentru ca nu se simt in stare sa ofere tot ce ar vrea, prefera sa puna capat unei vieti, care nici nu a inceput. Dar cine spune ca acel copil va dori toate bunatatile acelea? Tot noi adultii il invatam pe copil sa aiba si sa ceara. S-au nascut genii in familii de oameni saraci dar credinciosi.
Nu suntem nici unii mai buni decat ceilalti.
Reply With Quote