Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Acest adevar ni se descopera noua de catre Iisus Hristos, in parabola bogatului si a lui Lazar, ne invata ca sufletele, dupa ce s-au despartit de trup, intra in aceeasi zi in rai sau in iad. "Adevar zic tie ca astazi vei fi cu Mine in rai." (Lc. 23, 43), a zis Hristos talharului celui bun.
|
Parabola cu bogatul si Lazar (Luca 16) vrea sa ne invete ca daca nu credem in ce spune Sfanta Scriptura (Moise si prorooci) nu vom crede nici daca vor invia mortii.(Luca 16:31). Domnul Iisus Hristos foloseste o sceneta imaginara pentru a ne ajuta sa intelegem mai bine acest lucru. Biblia ne spune clar ca "cei morti nu stiu nimic". Unele persoane sustin ca poti da pilde numai din fapte reale. Dar ganditiva la invataturile din fabule. Ce intelegi dintr-o fabula, ca animalele vorbesc sau morala de la sfarsit?
"Adevarat zic tie ca astazi vei fi cu mine in rai"(Luca 23:43). Si totusi, se pare, ca nu s-a intamplat chiar asa. Domnul Iisus Hristos s-a inaltat abia dupa 40 de zile de la inviere. "Nu ma tinea, i-a zis Iisus, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu"(Ioan cap.20:17). L-a amagit Mantuitorul pe bietul talhar pocait? Eu cred ca talharul inca este in mormant(este posibil si sa fi fost inviat si apoi ridicat la cer). La revenirea Domnului Iisus Hristos, va invia pentru a mosteni viata vesnica impreuna cu Mantuitorul, asa cum i s-a promis. De ce i s-a spus ca "azi vei fi cu Mine in rai"? Pentru ca "cei morti nu stiu nimic"(Ecleziastul 9:5). Talharul stie ca a inchis ochii si apoi i-a deschis in fata Mantuitorului. Chiar daca, intre momentul mortii si al invierii au trecut mii de ani, pentru el a fost doar "o clipeala din ochi"(1 Corinteni 15:52). Verificati, va rog, daca teoria aceasta intra in conflict cu vre-un verset din Biblie.
|
Hristos este Dumnezeu si ca Dumnezeu este omniprezent dupa cum spune o cantare in Vinerea Mare: ,,In mormant cu trupul, in iad cu sufletul, in rai cu talharul si de-a dreapta Tatalui, in toate si peste toate esti Hristoase Dumnezeule,,
Altfel ce Dumnezeu ar mai fi El daca ar fi dependent de spatiu si timp. Ingerii nu sunt omniprezenti. In loc sa intelegeti ca voi sunteti departati de adevar, il faceti pe Hristos mincinos ca i-a promis talharului ca va fi cu el in rai in acea zi si nu s-a tinut de cuvant. Asta se cheama pacat impotriva Duhului Sfant.