Citat:
Īn prealabil postat de irinarb
Multumesc mult pentru sfaturi. Am inceput samarog cat de cat seara sisama duc la Biserica, dar am momente cand nu mai pot fi atenta si imi fuge mintea in alta parte.
|
Sa stii ca rugaciuna nu est o mantra,ca la yoghini,adica o spui ca sa se concentreze mintea.Un lucru cere Dumnezeu in rugaciune,si anume sa fim sinceri.Adica daca eu ma duc in fata lui Dumnezeu si am multe dureri,multe necazuri,si in loc sa i le spun Domnului ca unui tata,eu incep sa bolborosesc rugaciuni care n-au nici olegatura cu problemele mele,inseemna ca nu sunt sincer.Este simplu,daca te duci la doctor ii spui ce te doare,ca el sa te poata ajuta.La fel si la rugaciune,ii spui Domnului ce te framanta,ce te doare,cu cuvintele tale.Trebuie sa intelegi ca rugaciunea nu este ceva magic,adica vreo formula pe care o spui dimineata si seara ca sa te simti mai bine.Cei care au scris rugaciuni erau oameni ca si noi,cu probleme si fiecare si-a spus problema in rugaciune.Tu esti unica,esti fiu al lui Dumnezeu,deci trebuie sa intelegi ca te confrunti cu probleme ce se rezolva unic,si trebuie sa gasesti aceste solutii cu Dumnezeu.
Uite Imparatul si Proorocul David,cate probleme nu avea,si se ruga cum stia el,scria psalmi,canta la pasltire,la fel ceilalti prooroci,ceilalti sfinti care au scris rugaciuni.Si tu esti un sfant,pentru ca toti cei botezati sunt sfinti,dupa cum spune Sf Ap Pavel.Trebuie sa ai curajul a te rogi ca o fiica,fara teama sau ascunzisuri.