View Single Post
Vechi 12.09.2008, 22:36:15
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56
Te rog mult iarta, dar draga Jan, la tine este o chestie obsesiva, cand vine vorba de Preotii nostri. Nu te supara , dar a-i compara cu lupi, si a-i face nevrednici nu mi se pare ceva firesc, normal, pana la urma. Experentele tale din trecut, te-au inversunat mult prea mult, impotriva celor ce pastoresc Biserica ORTODOXA.
Eu v-am spus ce am trait,cele ce le stiu,iar concluzia ca multi sunt lupi am tras-o in urma faptelor lor.Nu toti sunt asa,insa eu m-am lovit de astfel de oameni si inca ma lovesc.de fapt,va spun sincer,ca sa nu ma mai enervez cu ei,ma duc la o Biserica mai mica,cu un preot nebagat in seama,etc.Chestia este ca am multi prieteni tineri,adolescenti,baieti si fete,cu care stau de vorba si-mi spun in continuare cum isi bat joc de ei.Poate voi traiti pe alta lume,poate nu vreti sa vedeti,poate va e teama sa vedeti,dar eu am mult de luptat cu felul in care isi bat joc ,mai ales de tineri,prin niste predici si sfaturi care ar putea sa-i bage la nebuni pe bietii oameni.Daca voi nu vreti sa ma credeti,eu nu am ce sa fac.Cand intru insa pe acest forum,si vad niste chestii ca asta cu Biblia,ca multe alte discutii,este imposibil sa nu ma enervez,sa nu reactionez.daca nu mi-ar pasa,as sta linisit in banca mea si as zice,fiecare cu treaba lui.Insa eu stiu ce efecte au astfel de chestii asupra omului,asupra gandirii lui,si nu pot sa tac.Poate multi cred ca daca spui adevarul despre preoti,ataci Biserica sau asa ceva.Sa stiti ca dragostea descopera totul,si defecte si calitati,dragostea inseamna sa vezi omul asa cum este,nu sa-l idealizezi.
Cu ce ajuatm noi Biserica daca facem ca strutul,daca ne este teama sa spunem adevarul.Vedeti,eu v-am povestit aceste lucruri despre un preot,si nu cu ura,insa cu manie,si tu,cristi,ai zis ca am ceva cu preotii.Pe tine,ca om,un asemenea comportament nu te revolta,nu ai vrea sa poti face ceva,macar sa-i feresti pe semenii tai de asemenea oameni?Oare chiar sa nu ne pese,oare chiar sa ne imbatam cu apa rece,sa zicem ca totul este perfect,ce extraordinari suntem noi?
Reply With Quote