View Single Post
Vechi 13.09.2008, 14:17:59
antoniap
Guest

Implicit

Draga Cris,
Problema ta poate fi rezolvata in mai multe feluri, in functie de planurile pe care le are Dumnezeu cu voi si in functie de deschiderea ta spre a urma o cale sau alta.

Despre calea larga a divortului te-au sfatuit altii si se pare ca nu esti de acord. De aceea, imi permit sa-ti vorbesc despre cazuri de casatorii fara sex despre care am auzit stand langa un mare duhovnic. Despre acest parinte am scris la rubrica ,,Mari duhovnici'. La Sfintia sa veneau oameni cu diverse probleme, femei care aveau soti paralizati, fete si baieti care voiau sa se casatoreasca etc. Unele situatii erau rezolvate, altele erau rezolvate doar partial.

M-a impresionat o femeie cam de 40 de ani care avea un sot paralizat. In urma rugaciunilor parintelui , situatia acestuia s-a ameliorat mult, dar n-a mai devenit barbatul de altadata, capabil de placeri lumesti. Aceasta femeie, rugandu-se sa i se rezolve situatia, s-a schimbat foarte mult si a ales calea cea stramta a urcusului duhovnicesc prin nevointe. A inceput sa posteasca luni, miercuri, vineri - post fara ulei si chiar post negru. A inceput sa se roage dimineata, seara si la miezul noptii si sa spuna Rugaciunea lui Iisus. A devenit o pustnica in mijlocul multimii. Nici nu se mai gandeste la sex. Si nu se considera deloc nefericita, caci exista si o alta fericire pe care Dumnezeu o trimite in dar celor care procedeaza astfel. Iar sotul ei a devenit mai credincios ca ea. Are mai mult timp pentru rugaciune si pentru citit carti si-l valorifica exclusiv duhovniceste.

Si mai cunosc astfel de cazuri, caci sfintii au spus ca vor exista in vremurile din urma pustnici si in mijlocul multimii.
Reply With Quote