13.09.2008, 17:46:30
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Draga Jean, asta ti-e voia ! Dar credema ca Ortodoxia nu-i vinovata cu nimic pentru mania noastra, pentru neputintele si ratacirile noastre, pentru caderile si poticnirile noastre, pentru experientele mai mult sau mai putin fericite, ale noastre. Uite, draga Jean, te invit cu mult drag, la Biserica Sf.Mare Mucenic Mercurie , unde il vei cunoaste pe Parintele Paul si ai sa vezi cum multe din deziluziile, deceptiile tale se vor risipi si imi vei da dreptate. Numai sa vrei, draga Jean.
|
Draga Cristi,pentru mine orice preot este un impreuna slujitor la mantuirea mea si a semenilor,deci eu nu caut si nu voi cauta niciodata ceva specila la nici unul dintre ei.Special pt mine ar fii sa-si faca datoria,adica sa faca Liturghia si sa impartasesca pe toti oamenii,nu numai pe unii,dupa voia lui.Un astfel de preot este unul normal,dupa modelul Sf Apostoli si al Mantuitorului insusi.Astefl de preoti cunosc insa numai in Grecia si in Occident,in Romania nu stiu decat pe Par Teofil de la Sambata de Sus.
Nu cer altceva de la nici un preot,nu cer a faca cine stie ce minuni,sa tina cine stie ce predici,sau orice altceva de acest fel.Toate acestea sunt bune,insa fara o cumuniune in Hristos,reala prun Euharistie restul este circ ieftin.
Poate par cam dur,insa mergi in Grecia,mergi in Occident si stai la o Liturghie,si aia sa vezi ca te vor intreba de ce nu te impartasesti,ai vreo problema cu Hristos de il refuzi,La noi este pe dos,totul este pe dos,insa ne laudam ca sunte in dreapta credinta.
Eu nu voi peria pe nimeni,pt ca aici este vorba de viata sau moartea unui om.Cine se rupe de Hristos euharistic moare,se ofileste si va ajunge mai devreme sau mai tarziu sluga celui rau.
|
eu decit sa ma impartasesc cu nevrednicie si sa risc sa-mi fie spre osinda impartasania ,prefer sa ma spovedesc si sa ma impartasesc NUMAI DACA AM DEZLEGARE DE LA DUHOVNIC.Orice preot are o mare responsabilitate in leg cu administrarea acestei mari taine ,care este EUHARISTIA .Ei sint constienti de aceasta mare responsabilitate incit nu se pleaca la critici sau la ce fac altii ,ci se apleaca asupra canoanelor care au fost date sub actiunea DUHULUI SFINT .Ori pe ei la judecata de apoi n-o sa-i intrebe de cum au facut alti preoti ci de cum au procedat ei ,asa ca asta nu e criteriu ,..cum procedeaza altii .Treaba lor ,ei vor raspunde!
|