Citat:
Īn prealabil postat de Grigorie
ASCOR Bucuresti a fost evacuat din sediul pe care l-a avut pana acum (un apartament din blocul de la baza Dealului Patriarhiei). Este regretabil ca s-a luat aceasta decizie. Cineva acolo sus (la Patriarhie) nu-i iubeste. Insa cred ca sunt iubiti de Dumnezeu si El le va purta de grija.
|
Eu am fost vicepresedinte la Ascor,Tulcea,si stiu multe din chestiile care tin de aceasta organizatie.De exemplu,din dragoste frateasca noua ne spuneau ca nu trebuie s ne numim ascor,ca noi nu avem Universitate in Tulcea,desi le-am aratat de multe ori,ca tinerii de la noi sunt foarte integri.De fapt,de multe ori asta era problema cea mai grava,ca eram prea integri.Odata,la Galati,la o consfatuire nationala(eu eram anul I la facultate),era problema cu legalizarea prostitutiei.facuserem studii,eram pregatiti sa facem o miscare de amploare,pentru ca pe atunci eram forate puternici.Noi la Tulcea am strans peste 5000 de semnaturi reale,si pe strada si in Biserica.Imi amintesc ca stateam cu prieteni de la ascor pe strada si ii intrebam pe toti ce parere au.Efectu l a fost foarte bun,in sensul ca imediat toti din Tulcea au aflat de problema asta,si au luat atitudine intr-un fel sau altul.Au aflat si clerul,si oamenii din Biserica,si profesorii,si toti.
Cand insa ne-am dus la Galati,am vazut cu stupoare cum ,cu o lasitate de nedescris,majoritatea filialeleor ii tot dadeau cu asculatrea de ierarhii lor,ca sa vedem,ca sa-i intrebam.Cei de la Galati,cu PS Cassian,un om mai curajos din fire,au vrut sa facem ceva de amploroare>in primul rand sa facem o scrisoare deschisa,sa o trimtem la Parlament ,la media,aveam relatii in parlament,pe la ziare si televiziuni,etc.
Trebuia insa sa fie semnata de toti presedintii de filiale,cei mai importanti fiind de la Iasi si Bucuresti.cei de la Bucuresti au fost ok,dar cei de la Iasi,au vorbit cu ,cine credeti ca,seful al mare,pe atunci Daniel,zsi mitropolit al Moldovei care i-a invata de bine,adica sa ne strice noua toate planurile.Si cum asta.Sfatuiti de el,de Daniel,au inceput sa se certe cu noi,ca nu este bine,ca nu este canonic,ca ne punem rau cu iarerhii,ca ei nu vor sa se puna rau cu conducerea tarii,ca ste o cerinta a UE.Ne-am certat pana pe la 1 noaptea,si nu am mai facut nimic in acea zi.Am mesr fiecare pe unde stateam,dar surpriza.cei de la Iasi,care venisera cu masina proprie,imediat cum au iesit de la episcopie,au fost loviti brutal de un camion,si au ajuns de urgenta la spital,cu fractura de bazin(presedintele) si rani ai usoare ceilalti.Am aflat toti,am fost sunati imediat,pt ca era destul de ciudat si de grav.Insa Dumnezeu le-a dat o lectie imediat si usturator,ca daca se mai opun voii lui,ii trimite cu Daniel cu tot pe lumea aiallata.
Dupa trei zile s-a semnat documentul,a fost trimis la presa,la parlament cu semnaturi ,am facut afise,bannere,le0am lipit prin toate oarasele,si toti stiau ca este o mare provocare rea aceatsa lege.Si nu s-a mai adoptat,nici pana azi,pentru ca noi eram decisi sa facem mare taraboi,desi cel putin in Tulcea stiau toti toate detaliile,toate studiile care se facusera in tarile unde s-a legiferat.
Asa ca,daca maria sa daniel este acu mare sef,nu m-as mira sa desfinteze tot ascorul,ca sia-asa nu aduce bani.Si daca nu aduce bani,la ce sa-l mai tina.