Citat:
În prealabil postat de TNTman
Salutare,
Sunt student la Teologie Ortodoxa Pastorala anul 3 in Bucuresti si am o mica mare problema:
De 5 luni vorbesc cu o fata care este catolica ....tin foarte mult la ea . . .si ea tine la mine foarte mult...dar ma gandesc daca asta inseamna un obstacol pentru viitor din cauza ca este catolica. . .. adevarul este ca in asa putin timp am ajuns sa o iubesc enorm si sa tin la ea .....si nu vreau sa se rupa ceea ce s-a creat intre noi....vreau sa stiu daca se poate sa ma casatoresc cu ea si sa nu afecteze eventuala mea hirotonie. . . !
multumesc!
Doamne ajuta!
|
Am citit cu atentie toate postarile de mai jos si am dedus ca sint aici oameni cunoscatori de ortodoxie. Eu ma minunez cind citesc asa discutii despre casatorii mixte de natie si religie. In cazul asta un student teolog care vrea sa devina preot sa raspunda de suflete si nu poate lua o decizie. Scuza-ma Stefan chiar nu era cazul sa intrebi aici, voi teologii ar trebui sa stiti mai bine ce fel de preotese treb sa aveti linga. Ea se boteaza la ortodocsi de dragul tau apoi tu trebuie sa o cresti de la inceput trebuie sa o inveti sa-si faca si crucea si cite cite.Eu ca enoriasa nu as urma o preoteasa fost catolica ca nu as avea ce sa invat de la ea apoi preotesele trebuie sa educe copii din comunitate in ale credintei. Romania e o tara ortodoxa plina de fete frumose si credincioase mai gindeste-te.
Doamne ajuta