View Single Post
Vechi 16.09.2008, 14:20:13
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de young
auzi nu stiu cum ai vrea tu sa-i arati calea ceabuna unui adventist!el are aceleasi convingeri ca si noi ca ceea ce crede el si cei din religia lui este bine.si nu cred ca principala ta preocupare ar fi sa aduci un adventist pe calea cea buna pe care tu o consideri probabil ortodoxia.si cel mai important lucru este urmatorul Dumnezeu nu a spus ca vor fi mantuiti cei ce fac parte din biserica ortodoxa sau adventista sau catolica...sau oricare alta.
Fireste că fiecare crede că biserica din care face parte e cea adevărată. Problema cu adventistul e că el vrea mereu să intre pe acest forum ortodox si să ne convingă că drumul ales de el si de secta lui e unul scriptural sau că e cel mai apropiat de Adevăr.
Iar in ceea ce priveste credinta catolicilor sau a adeventistilor trebuie să stii că fiecare pentru a fi mântuit trebuie să il cunoască pe Dumnezeul adevărat, prin intermediul Bisericii sale.
Dumnezeu prin vocea apostolului Pavel că: 1 Tim.3.15:
"Casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp si temelie a adevărului".
Col.1.18 "Si El este capul trupului, al Bisericii; El este inceputul, intâiul născut din morti, ca să fie El cel dintâi intru toate".

Pentru a considera aceste credinte mântuitoare trebuie să existe o unitate de credintă intre noi si ei, dar asta nu există. Noi ortodocsii NU mărturisim si nu ne inchinăm aceluiasi Dumnezeu pe care il au catolicii sau adevetistii. Catolici se inchină unui Dumnezeu in care autoritatea Sfântului Duh e diminuată prin faptul că purcede si de la Tatăl si de la Fiul, iar adventismul e o erezie neoprotestantă care pune la indoială Dumnezeirea Fiului, prin faptul că indeamnă la cinstirea Sabatului iudaic din Vechiul Testament si a altor traditii iudaice, combate autoritatea Bisericii si pune in fată interpretarea scripturală oferită de fondatoarea sectei lor: Hellen White si multe alte aspecte care sunt combătute pe acest forum.
Pentru ca toti să fie una trebuie să fie o singură mărturiire de credintă, un singur Hristos, o egalitate intre toti crestinii intru Hristos si Dumnezeu.
Ioan 17.21.22 "Ca toti să fie una, după cum Tu, Părinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem"

Citat:
În prealabil postat de young
El a spus ca cine va crede in El va fi mantuit si va avea viata vesnica.si apoi si ortodoxia mai are unele lipsuri.
Acesta e un cliseu de care se folosesc toti ecumenistii timpului nostru. Ortodoxia nu are lipsuri. E ca si cum ai spune că trupul lui Hristos are lipsuri. Lipsuri au cei care fac parte din ea si o slujesc. Dar noi nu suntem aici ca să ii judecăm pe acestia. Slujitorii Bisericii, fie ei preoti sau mireni li seva cere socoteală la vremea cuvenită:
Luca 12.48 "cel care n-a stiut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătut putin. Si oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, si cui i s-a incredintat mult, mai mult i se va cere".
Luca 6.37 "Nu judecati si nu veti fi judecati; nu osânditi si nu veti fi osânditi"