View Single Post
Vechi 16.09.2008, 17:11:58
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ann
Buna, ma numesc ann si sunt noua pe site...

As dori daca se poate sa imi explicati cateva versete din Noul Testament, care nu inteleg bine la ce se refera..

Ioan 14,15,16 - toate vorbesc despre Lucrarea Mangaietorului

de exemplu: Ioan 16:7 "Va este de folos sa Ma duc; caci daca nu ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar daca Ma duc, vi-L voi trimite"
Ioan 16:13 "Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeazca in tot adevarul; caci el nu va vorbi de la el......"

Puteti sa imi spuneti cine este acest Mangaietor, un nou calauzitor, un nou profet..??

Si o alta intrebare:

In Ioan 1: 19-21
"19.Tu cine esti?
20.El a marturisit si n-a tagaduit; a marturisit ca nu este el Hristosul. [Ioan botezatorul]
21.Si ei l-au intrebat: "Dar cine esti? Esti Ilie? Si el a zis: "Nu sunt". "Esti proorocul? Si el a raspuns: "Nu" "

La ce se refera cand spune "proorocul"? deci Proorocul nu e Hristos, nu e Ilie, totusi trebuie sa fie un prooroc f important...CINE ?

Astept raspunsurile voastre...imi sunt necesare intr-un dialog crestin-musulman. Multumesc!
Mantuitorul, inainte de Rastignirea Sa, a pregatit pe ucenicii Sai, peste masura de intristati, pentru primirea Duhului Sfant, Mangaietorul lumii, zicand: - "Eu voi ruga pe Tatal si alt Mangaietor va va da, Duhul Adevarului, pe care lumea nu poate sa-L primeasca, pentru ca nu-L vede si nici nu-L cunoaste" (Ioan 14, 16-17); "Duhul Adevarului, care de la Tatal purcede" (Ioan 15, 26) si care, de buna seama: "Va va invata tot adevarul"(Ioan 16,13). In limba greaca pentru "Mangaietor" este folosit termenul "Paraclet" = "para" (in apropiere de, langa) si "kaleo" (eu chem). In acest sens, Duhul Sfant - Mangaietorul, e Acela care sta in apropierea chemarii noastre, chiar langa noi.
Reply With Quote