View Single Post
Vechi 17.09.2008, 19:20:42
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Iertati-ma ca intervin in aceasta discutie, ca necunoscator si incompetent fiindca nu am studii de teologie si nici vreun har anume, dar cred ca si parerile oamenilor simpli ar putea aduce unele clarificari, macar si in sensul de a vedea cum nu trebuie tratata problema supusa atentiei.
Din aceasta perspectiva, eu cred ca Domnul nostru Iisus Hristos a venit in lume, intrupat, pentru a-i salva pe oameni de robia pacatului, pentru a-i mantui si ai ajuta sa ajunga in Imparatia Cerului, fiind ca pentru asta au fost facuti si nu pentru moarte. Pe care oameni a vrut Dumnezeu sa-i salveze? PE TOTI. Pe cei care au fost pana atunci, adica de la Adam pana la venirea in lume a Domnului, pe cei care erau pe timpul sederii Domnului in lume, dar si pe toti cei care urmau sa se nasca si sa traiasca in lume pana la implinirea timpului. Pentru cei care erau atunci, le-a dat invatatura Vietii, pentru cei care urmau sa se nasca le-a trimis Duhul Sfant Care de la Tatal purcede, dar pentru cei care fusesera pana atunci a trebuit sa Se coboare in iad, sa-i sparga portile, sa scoata de acolo pe Adam si pe toti cei care erau cu el inlantuiti si sa omoare moartea. Cum a facut aceasata? Prin moartea vizibila in lumea aceasta. Cum a putut sa faca aceste lucrari murind? Prin faptul ca Domnul nostru Iisus Hristor nu a murit nici o clipa, El fiind insasi Viata, deci purtand duhul vietii in El indiferent de starile materiale sau imateriale prin care trecea. Asa a putut sa fie viu si in iad si sa implineasca finalizarea lucrarii Sale. Dupa ce a implinit lucrarea Sa de mantuire, S-a inaltat din iad, revenind in lume, de data aceasta Viu si indumnezeit, aratandu-se celor ce L-au iubit, apoi s-a inaltat si din lume la Tatal, trimitandu-ne Duhul Sfant, Duhul Adevarului Care este cu noi in toate zilele noastre pana la sfarsitul veacului. Daca se limita doar la prezenta smerita in lume, dand invatatura cea buna, inaltandu-Se apoi la Tatal, ar fi mantuit numai pe cei ce erau atunci si pe cei ce urmau sa fie, dar nu si pe cei care au fost dintru inceputuri pana atunci. De aceea, dragii mei, a murit Fiul lui Dumnezeu pentru noi oamenii si a inviat pentru ca El este viata si ne-a aratat Calea Vietii. Treaba noastra este doar sa mergem pe ea.
Reply With Quote