View Single Post
Vechi 17.09.2008, 22:10:37
alexandra28again alexandra28again is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2007
Locație: aaaaa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ann
Multumesc pt raspunsuri..cu prima chestiune m-am mai lamurit insa cu a doua nu prea...
In Ioan 1:25 se zice: "Atunci de ce botezi, daca nu esti Hristosul, nici Ilie, nici proorocul?". Este clar ca Hristosul nu este "proorocul", altfel de ce l-ar numi de 2 ori intr-o propozitie???
puteti sa imi ziceti unde zice Iisus ca dupa el vor urma numai profeti falsi?

Aici din nou Fapte 3: 20. Ca sa vina de la fata Domnului vremuri de usurare si ca sa va trimita pe Cel mai dinainte vestit voua, pe Iisus Hristos,
21. Pe Care trebuie sa-L primeasca Cerul pana la vremile stabilirii din nou a tuturor celor despre care a vorbit Dumnezeu prin gura sfintilor Sai prooroci din veac.
22. Moise a zis catre parinti: "Domnul Dumnezeu va ridica voua dintre fratii vostri Prooroc ca mine. Pe El sa-L ascultati in toate cate va va spune.

Mai am cateva citate. din Matei 12-18
D-zeu zice: "Iata robul Meu, pe care L-am ales, Preiubitul meu, in care sufletul Meu isi gaseste placerea. Voi pune Duhul Meu peste El si va vesti neamurilor judecata" ...
Daca Iisus este Fiul lui Dumnezeu dintotdeauna,de ce este "ales"...si daca este divin...de ce este nevoie ca Dumnezeu sa puna Duhul Sfant peste el ??

Multumesc pt lamuriri...si o sa revin cu noi intrebari...
pentru prima parte:
Probabil ca nu se stia ca Cel ce avea sa vina va fi si Prooroc si Hristos si va fi numit si Fiu al lui Dumnezeu.Pentru ca profetii au spus in mai multe randuri,ca va veni un Imparat,ca va veni Hristosul,Unsul,etc,adica a fost numit in mai multe feluri.

Aici iata ca este numit Prooroc
24:19. El le-a zis: Care? Iar ei I-au raspuns: Cele despre Iisus Nazarineanul, Care era prooroc puternic in fapta si in cuvant inaintea lui Dumnezeu si a intregului popor.
20. Cum L-au osandit la moarte si L-au rastignit arhiereii si mai-marii nostri;

Reply With Quote