Citat:
În prealabil postat de mihailt
Pai in citatul acela cu alege viata sa traiesti se refera la unirea cu Dumnezeu dupa har si pierderea acestei uniuni ;cu Dumnezeu dupa lucrarea sa cea care tine in existenta toata faptura are impartasire.
Tocmai ca cei din iad sunt constienti de sine dupa cum zice iar parintele Dumitru Staniloae dar nu prea mai sunt constienti de existenta altora...
(vezi in pateric aceea cu Sfantul Macarie cel Mare si capatana de slujitor idolesc care ii zice ca in iad se afla cu fata lipita unul de spatele altuia).
|
Nu cred in imaginile infricosatoare ale iadului. Dupa cum am inteles eu din Sfanta Scriptura, cei ce nu vor primi viata vesnica vor suporta o osanda dupa faptele pe care le vor fi facut in trup si in final vor fi nimiciti. Totul va fi aruncat in "iazul de foc". "Iazul de foc este moartea a doua"(Apocalipsa 20:14). Ceea ce va ramane va fi "un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera"(Apocalipsa 21:1).
In definitiv, ce pedeapsa poate fi mai mare decat sa ratezi o vesnicie fericita alturi de Dumnezeul tau, pentru o viata de o clipa traita in nechibzuinta? Eu cred ca pe cei ce vor fi osanditi, la judecata, nu osanda ii va durea, ci ceea ce vor constientiza ca au pierdut.