CM,
mi-ar place sa vorbim mai mult de intelepciune si nu de cultura . Biserica se roaga pentru intelepciune .In fine .
Vreau sa spun ca expunerea ta de mai sus n-are nici o legatura cu Scriptura .
Banuiesc ca toti vrem sa ne mantuim . Nu exista mantuire fara suferinta ,renuntare , jertfa...
Un crestin adevarat isi propteste mintea in Dumnezeu si nu in ginduri pozitive sau negative . Domnul ne spune "cautati mai intii Imparatia ,si toate celelalte vi se vor adauga voua" . Deci nu-i nevoie sa ma rog pentru cele pamantesti , se va ingriji Dumnezeu .(sa stii ca este adevarat ,numai ca noi nu cautam Imparatia ci numai ne facem)
Termeni ca "oameni fericiti si de succes , prosperitate , fericire , abundenta financiara " etc sint straini de Scriptura . Trebuie sa ne hotarim ce vrem !
Cel care-l cauta pe Dumnezeu s-a pregatit de suferinta . Oare nu el zice ,"va voi trece prin foc si va voi curati" ? Pai ce fel de foc ? Focul prosperitatii si a fericirii ?
Pentru ce au suferit apostolii lagare si inchisori si prigoniri (si cei din zilele noastre) ? Pentru ca n-au cunoscut Legea Atractiei ? Este o inselare a celui rau .
Se poate ajunge la o bunastare cum spui tu ,dar nu are supot ,nu e ceea ce-si doreste un crestin .
Daca vrei sa spui ce-ti doresti aceea ai , iti mai dau un ex, ca nu e asa . E fals.
Cum iti explici ca pe acei oameni "fericiti si de succes" ii loveste peste noapte nenorocirea . Doar nu s-au gindit la ea . Iar daca zici ba da ,atunci gindul pozitiv care l-a dus la prosperitate n-a avut nici o valoare caci automat a intrat frica in el ,ca nu cumva sa ramana fara nimic sau sa se intimple ceva . Iata desartaciunea !
Insasi Evanghelia spune omului bogat "nebunule ,ce vei face cu toata avutia ,la noapte se va lua sufletul tau" . Mai sint multe de spus , eu asi zice Doamne faca-se voia Ta.
Cred ca te-am plictisit destul , asta-i parerea mea . Si daca sint naiva nu-i nimic , vreu sa raman naiva.
Doamne ajuta !
|