View Single Post
Vechi 19.09.2008, 09:08:42
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32
,,
Nu cred in imaginile infricosatoare ale iadului. Dupa cum am inteles eu din Sfanta Scriptura, ,,

Aici se vede cata mandrie ai si diferenta de abordare a Sfintei Scripturi dintre voi neoprotestantii si noi, ortodocsii. Noi spunem: ,,Din talcuirile Sfintilor Parinti si din invataturile lor... ,, NU din cate am inteles eu ca iata ce spune Solomon: ,,15. Calea celui nebun este dreaptă în ochii lui, iar cel înțelept ascultă de sfat.,,
10. Mândria nu dă prilej decât la ceartă, înțelepciunea se află numai la cei ce primesc sfaturi.
Chiar si Marele Apostol Pavel isi expune invatatura primita direct de la Hristos si spune :,,Caci m-am suit la Ierusalim ca sa le arat stalpilor Bisericii invatatura pe care o propovaduiesc ca nu cumva sa alerg in desert.,,

13. Iar noi, fraților, iubiți de Domnul, datori suntem totdeauna să mulțumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfințirea duhului și întru credința adevărului,
14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.
15. Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (2 Tes, 2,13-15)

Noi am pastrat si predaniile prin cuvant si prin epistola (Sf. Scriptura). Voi ati aruncat Predaniile prin cuvant (jumatate din adevar) si ati luat Biblia care nu va apartinea ci era a Bisericii care a alcatuit-o.
Trageti concluzii nefondate.

V-ati incurcat in Sfanta Scriptura si va incurcati si in scrierile Sfintilor Parinti. Nu aveti, cu adevarat, la baza teoriilor dvs. decat ceea ce va convenit si ati selectionat atat din Sfanta Scriptura cat si din scrierile Sfintilor Parinti. Cand nu va convine ce spune Biblia ziceti ca "biserica este mai presus, caci ea a facut Biblia". Cand nu va convine ce spun Sfintii Parinti (ex: Sf. Iustin Maritrul) spuneti ca si acestia pot gresi.

Subiectul acestui topic este existenta constienta a sufletului, intre momentul mortii si montul invierii pt. judecata. Mai aveti ceva de spus legat de aceasta tema?