Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Citat:
Īn prealabil postat de achimovjan
Citat:
Īn prealabil postat de C-tin
Citat:
Īn prealabil postat de achimovjan
Pai si eu te astept cu drag sa revii in Biserica lui Hristos,"una Sfanta,Soborniceasac si Apostoleasca".
|
si care este asta dupa tine?
|
A reveni in Biserica insemna ate uni cu Hristos prin Euharistie,si nu sta la Liturghie ca la spectol si a primi anafura.Excomunicare tocmai asta inseamna,a fii rupt de Trupul lui Hristos real,adica anu te mai impartasi.Eu asta i-am spus Ancai,si celor de aici care isi zic crestini-orotodocsi,dar la Liturghie nu se impartasesc,decat mai stiu eu cand,la 40 de zile sau mai rar.Acestia singuri se excomunica,si le este rusine sa lupte pt dreptul lor de crstini,se ascund in spatele unei asa zise ascultari de duhovnic.Daca Hristos ii cheama si zice,"Luati mancati,acesta este Trupul Meu,beti dintru acestia toti,acesta este sangele Meu,ei vin cu scuza si zic,pai imi trebuie dezlegare de la duhovnic.Caeasta scuza nu are nici o valoare in fata lui Hristos Dumnezeu,cand iubesti pe Cineva,nu-ti trebuie nici o dezlagare de la nimeni ca sa te unesti cu acea persoana.Mie nu-mi trebuie nici o dezlegare,pentru ca simt ca Domnul ma iuneste,euc il iubesc,cine ne poate desparti,oamenii,preotii,episcopii,ingeri,puteri,n ecazurile acestei vieti,nimeni si nimic.Acestea sunt si cuvintele Sf Ap Pavel,si ale oricarui crestin care isi asuma aceasta viata de fiu al Bisercii.
|
Totusi nu ai raspuns la intrebarea lui Ctin. De care Biserica tii tu, de o critici atat pe cea Ortodoxa, precum si practicile ortodoxe, de care te-ai dezis.
Intreb din pura curiozitate, pentru care te rog sa ma ierti.
In BO nu avem voie sa ne impartasim daca nu ne-am curatit prin spovedanie; si nici atunci nu e sigur ca avem voie , daca am fost opriti, din motive bine intemeiate, de la aceasta.
Noi nu avem voie sa facem nimic de capul nostru, ci trebuie sa ne supunem practicilor din BO. Ca de aceea ne numim crestin-ortodocsi; nu numai crestini, pentru a nu da ocazia de a fi confundati cu sectarii sau mai stiu eu cine...
Dar iar suntem off-topic. Iertare.
|
Pai tocmai,ca vrei sa te supui la practicile ortodoxe,si nu te mai supui lui Dumnezeu.Idolatrizezi niste forme,si pierzi continutul.Liturghia de exemplu se poate savarsi si in pestera,si in aer liber,deci a te lega cu indarjire de o cladire,de a face sute de biserici poleite cu aur,in timp ce peste 6=7 milioane de oameni din tara asta se ;upta cu sarcacia,mai ales pensionarii,si tu sa trantesti mastodonti foarte scumpi,sa-i impodobesti pe interior cu aur si argint,sa te impopotonezi in vesminte super scumpe,si apoi sa slijesti liturghia,sa slujesti unui Dumnezeu smerit,care s-a nascut in pestera,care nu a vut unde sa-si plece capul,si apoi,tu preot care te spovedesti din an in pasti,care nu tii mai mult post decateste randuit,sa vii si sa ceri spovedanie inainte de fiecare Liturghie(lucur imposibil practit),post sambata si duminica,joia,su mai stiu eu cand,ce randuielei ortodoxe tineti voi?cecanoane respecatti.Sincre,cred ca Sf Ioan Gura de Aur plange intr0una cand vede in ce hal a ajuns liturghia sa de barjocorita,in ce hal isi bat preotii joc de oameni?Ce randuielei orotodoxe tineti voi?
Ati ajuns exact ca fariseii din vremea Mantuitorului,care erau sa-l omoare si pe Lazar inviat din morti,il urau pe Mantuitorul ca face minuni smabata,pe ucenici ca manaca cu mainile nespalate.nu degeaba le spunea Mantuitorul,"ca strecurati tantarul si inghititi camila","ca daci zeciuiala din izma,dar ati uitat partea importanta alegii,mila si dreptatea lui Dumnezeu"Pai ce,crezi ca o se mantuiasca faptul ca ai ascultat muzica bizantina,ca te0ai uitat la icoane bizantine,ca ai avut vesminte aurite,biserici aurite,ca ai facut 1001 metanii si inchinaciuni.Oare nu tot asa faceau si fariseii pe care ii mustra Hristos spuandu-le ca se roaga indelung,fac rugaciuni lungi ca sa-i vada lumea,pe la colturile strazilor,"pentru aceasta mai mare osanda veti avea".
De nu stiu cate ori am scris aici,ca exact cum faceau iudeii,fac si majoritatea orotodocsilor.se lauda cu stramosii.Everii ziceau,"noi suntem fii lui Avraam,noi suntem urmasii lui Moise",si autau sa-l omaore pe Fiul lui Dumnezeu.La fel acumasa zisii orotodocsi,se bat in piept ca "noi suntem urmasii Sf Parinti,noi am pastrat randuielile stramosesti,noi avem canoanelele".La fel ca si evreilor,le va spuneHrisost Dumnezeu,"daca ati fii urmasii lui Avraam(ai Sf Parinti) atai face faptelel lui Avraam(ale Sf Parinti).
Sa vad dau un exemplu.David spunea in psalmi"Dumnezei sunteti toti,si fii ai celui preainalt",si cand Hristos a zis,ca ste Fiul ui Dumnezeu,l-ar rastignit pentru blasfemie.Avraam si-ar fii adus prorpriu fiu jerfta pt Dumnezeu,deci mult mai mult decat propria viata,la care nici nu tinea prea mult."Urmasii lui" din vremea Mantuitorului,cand vedeau vreun frate de-al lor in uferinta vindecat de Hrisos smabata,il dadeau afara din sinagoga,pe pacatosii care plangeau la picioarele lui Hristos ii urau,si multe altele.Care sunt faptelele lui Avraam?
Acum,la ortodocsi,citi viata oricarui Sfant,care vreti voi.Eu am s spun de Sf Ioan Gura de Aur.Pai acest om era atat de sarac,manca mai nimic,dormea foarte putin,mai mult,a desfintat tot luxul de la Patriarhia Constantinopolului,si zi si noapte trudea pt fii lui duhovnicesti.Slujea zilnic Liturghia,predica zilnic,noaptea talcuia Evanghelia,si uitati ce spune el legat de Liturghie"cine nu ste vrednic sa se impartaseasca ,nu este vrednic nici sa asculte cuvintele Sf Liturghii,caci acelasi Hristos care se jerfeste pe Sf Masa,acelsi Hristos este Cuvantul lui Dumnezeu,cuvant care sfinteste totul".
Cra randuieli orotodoxe tineti voi?Pe care Sfinti Parinti ii ascultati si urmati?