Subiect: ASCOR Bucuresti
View Single Post
Vechi 21.09.2008, 01:02:22
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de cozia
Ancah,
1 Din mesajul lui jean, eu inteleg ca el nu se refera la cei cu pacate grele carora li s-a dat canon de durata( desi timpul scurtindu-se ar trebui si canonul) ci cei cu pacate mici, poate repetative, carora li se lungesc urechile pina capata dezlegare, si multi chiar renunta la a mai astepta si cad iar in pacat. Prin impartasire omul il primeste pe Hristos in el ca un scut, si ca un SIGILIU!...si repede!

2. Cine-ti garanteaza tie in ziua de azi ca preotii nu lungesc perioada de asteptare din egoul lor. Asa cum gresesc si fac tot felul de lucruri nu tocmai canonice....., ca sa zicem asa.............., de ce nu ar exagera si aici? de ce aici ar fi fara greseala?

3. De ce il marginalizati pe Jean spunind ca el nu este din Biserica Ortodoxa? Asa cum unii cred ca ei il asteapta pe el sa se intoarca, asa si el poate afirma ca va asteapta pe voi sa va reveniti STIND IN ACEEASI BISERICA, care este problema...asa cum sunt foarte multi preoti care gindesc EXACT CA EL, si totusi nimeni nu le face vint din biserica
cozia, iertare, dar nu pot sa subscriu celor scrise de tine. "Nu e pacat mic, pacatul cel mai mic", cum spune Pr. Arsenie Papacioc. Vrei sa zici ca sa primim impartasanie in fiecare duminica fara ca noi sa luptam cu pacatul si fara sa-l spovedim? Sa avem grija ca astfel sa nu sigilam pacatul in inima.
Nu m-am gandit sa caut garantia de care vorbesti. Nu am acest dubiu in privinta preotilor, caci personal nu am patit asa ceva; as zice chiar din potriva.
Dar oare nu la toti, care se spovedesc, vorbeste Hristos prin gura preotului?!?

In ceea ce priveste studiul biblic, este intr-adevar de dorit sa se revina la "scoala de duminica". Nu stiu insa cui trebuie sa-i apartina initiativa.

Cei, care au probleme cu preotii lor, sa-si caute alti preoti mai buni.
Daca cineva afirma despre sine ca nu este ortodox, nimeni nu poate afirma contrariul.
Reply With Quote