View Single Post
Vechi 21.09.2008, 10:20:20
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Chiar daca Dumnezeu nu ar exista deloc,credinta inca ar fi sfinta si dumnezeiasca.Dumnezeu este singura fiinta Care,pentru a domni,nu are nici macar nevoia de a exista!

Eu zic ca omul a fost creat f intelept de Dumnezeu,suflet nemuritor si trup in care se poate salaslui in mod real Dumnezeu cel infinit(o fiinta compusa deci),poate am sa scriu alt mesaj mai tirziu sa vedem cit de minunat este omul alcatuit(l-am gasit in filocalie la sfintul nichita)

Daca nu L-am vazut inca pe Dumnezeu,sau nu L-am auzit(mintal),sau nu-L simtim in noi cum se manifesta...si nici credinta nu avem,si nici dorinta de a scapa de moarte si a deveni nemuritori nu avem,si nici dorinta de iubire,infinit,de a ne revedea cu toti oamenii buni si parinti,bunici si prieteni la care am tinut si care acum nu mai traiesc pe acest pamint...ce mai ramine decit o mica explicatie rationala pe care incerc sa o incropesc acum.

Oricare dintre noi,pe masura ce imbatrineste,constata ca trupul sau isi pierde din ce in ce calitatile pe care le avea altadata,nu mai poate in multe privinte,devine neputincios....in timp ce mintea lui(sufletul cumva) sau el mai precis...ramine acelasi,ba chiar evolueaza.Copilaria lui este ca acum,ba chiar se si poate manifesta ca un copil(bunic fiind,sa zicem),adolescenta,maturitatea...toate sint ca acum(ca amintiri),nimic nu se schimba,poate chiar se adauga in intelegere si intelepciune,evolueaza...omul percepe acut cele 2 realitati diferite...trupul care moare,si mintea lui care este nemuritoare(persoana sa,cel care vorbeste,gindeste,este un nume)...chipul lui Dumnezeu din om...deci in oglinda ...Dumnezeu.

Cei care sint tineri cred ca inteleg mai greu ce am vrut sa spun aici...la ei trupul si mintea par a fi de aceeasi virsta...tinere adica...si muritoare....bine ca imbatrinesc si ei(eu sint nascut la sfirsitul sec 19,doctor Watson e chiar mai in virsta ca mine)

PS.spun unii ca toate ni-L arata pe Dumnezeu...si firul de iarba,si crinul,si cerul instelat,si soarele,si muntele,si familia,si copilul,si omul,si muzica,si stiinta,si arta,si credinta,si speranta si iubirea...ba chiar si suferinta....dar e mai greu cu acestea,poate doar copiii(fetita din mesajul lui Ctin) sau cei simpli sa le vada asa.
Reply With Quote