Citat:
Īn prealabil postat de sofiaiuga
De ce cred mai mult adventistii in ce spune o sg. femeiie si nu iau in seama pe cei care au respectat sfatul Cuvintului lui Dumnezeu oare e Ellen Waite superioara SFINTILOR PARINTI ??!!Ar trebui sa aveti macar curiozitatea sa cititi ce s-a discutat la soboare ,concluziile la care s-a ajuns ;iar dc nu credeti in SFINTII PARINTI CREDETI MACAR IN CEEA CE AU HOTARIT APOSTOLII LA PRIMUL SINOD APOSTOLIC ,CACI NICI PE ACESTIA NU II CREDETI ,CI CREDETI CEEA CE VOI DORITI ,FARA A CERCETA .rAU FACETI CA NU SINTETI CUROSI SA CUNOSTETI DUHUL ORTODOX ,NICI NU STITI DE CE VA LIPSITI ,VOI VEDETI NUMAI GRESELILE CREDINCIOSILOR ,FIE EI MIRENI SAU PREOTI SI NU DORITI SA VEDETI ADEVARUL!!
|
Adventistii cred ce spune Sfanta Scriptura. Am dat eu vre-un citat din scrierile unei femei? Si chiar daca m-as fi inspirat din scrierile unei femei, de ce nu ma combateti cu Sfanta Scriptura? Ar fi foarte usor. Eu asa procedez. Orice invatatura, pe care o consider gresita, o combat cu Biblia.
Eu sunt convins de corectitudinea hotararilor luate la primul sinod apostolic. La acel sinod au participat persoane care au primit invatatura direct de la Domnul Iisus Hristos. Dar, invataturile primite de la Sfintii Parinti, de-a lungul timpului, trebuiesc temeinic verificate cu Sfanta Scriptura.
In lumea ortodoxa SE RECUNOASTE CA SFINTII PARINTI PUTEAU GRESI (a recunoscut partenerul de dialog, d-l Iustin, am citit un articol in care d-l Bogdan Mateciuc recunostea si el asa ceva). Este normal, orice om poate gresi. A gresit si Sf. Apostol Petru (a fost mustrat de Sf Apostol Pavel).
In alta ordine de idei. Sunt convins ca pot gasi multe din invataturile Sfintilor Parinti pe care Biserica Ortodoxa nu le respecta (se invoca motivul ca si Sfintii Parinti pot gresi). Au existat diferente in invataturile Sfintilor Parinti, iar Biserica a fost nevoita sa faca o selectie. Si nu sunt sigur ca a facut aceasta selectie cu Sfanta Scriptura in fata.
Ca sa fim siguri ca urmam invataturi bune, de la Domnul, este bine sa verificam totul prin Cuvantul Domnului. Eu voi recunoaste ca am gresit numai cand imi veti demonstra cu Sfanta Scriptura. Obsesia pe care o aveti (nu numai dvs.) pentru Ellem White sau alte persoane, va priveste.