View Single Post
Vechi 22.09.2008, 17:36:33
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Tu amesteci si faci un talmes-balmes cu versete care vorbesc despre moartea trupeasca vazuta in Vechiul Testament si invierea mortilor la a doua venire.
Cum e posibil ,,sa doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine.,, si sa fiu intr-o stare de adormire dupa cum ziceti voi? Poti sa fii adormit si sa petreci cu Domnul intr-o stare de inconstienta? Textul e clar:,,voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.,,

Daca Sfantul Pavel si Biserica primara ar fi inteles textul si moartea dupa cum gresit interpretati voi, mesajul acestor texte ar fi ca Pavel s-a saturat de slujirea sa si ar fi mai bine pentru el sa petreaca intr-o stare de inconstienta decat sa se ocupe de cei pe care Hristos i-A trimis sa-i pastoreasca. A obosit Pavel sau s-a plictisit de ei de vrea sa doarma somnul mortii si impreuna cu Hristos?

Ce inseamna pentru tine viata vesnica, deoarece vad ca spui:,,El vede doar trecerea de la viata asta nenorocita la o viata vesnica in prezenta Domnului Iisus Hristos.,,?
Cum poti sa spui ca traiesti viata vesnica in prezenta Domnului Iisus Hristos intr-o stare de adormire sau moarte. Te pomenest ca veti spune ca si Hristos doarme sau e in aceiasi stare de inconstienta.

Tu nu intelegi ca Biserica a fost unitara in invatatura ei?
La Sfantul Policarp sunt referiri la viata cu Hristos de dupa moarte la cap. XIX, pag. 34,
,,Caci prin rabdarea sa, biruind pe nedreptul dregator si primind astfel cununa nestricaciunii,se bucura cu Apostolii si cu toti dreptii, proslaveste pe Dumnezeu si pe Tatal Atottiitorul si binecuvinteaza pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitorul sufletelor si calauzitorul trupurilor noastre si pastorul Bisericii universale din lume.,,
2. În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc.
3. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu.
4. Și unde Mă duc Eu, voi știți și știți și calea. (Ioan 14,2-4)
Calea era moartea fizicadupa cum spun si martirii:
la Martiriul Sfantului Apollonius, 37 si 42 la pag. 97-98:
37. El ne-a invatat sa ne retinem mania, sa ne infranam pofta, sa ne stapanim placerile...sa credem ca sufletul este nemuritor, sa fim convinsi ca exista o judecata dupa moarte...,,
42. Iar daca acesta ar fi, cum spuneti voi, ratacire, anume ca sufletul este nemuritor, ca va fi judecata dupa moarte, ca la inviere va fi rasplatirea virtutii, ca Dumnezeu va fi judecator, am imbratisa cu placere aceasta ratacire...,,
27. Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata, (Evrei 9,27)
Esti mult prea mandru si incapatanat sa recunosti ca acesta este adevarul si de aceea nu poti avea sinceritate in a cauta adevarul si a te intreba cu sinceritate:
[b]Dar daca noi gresim, si adevarul nu e la noi, ce va fi cu noi? Cum ne vom apara inaintea Domnului?