View Single Post
Vechi 22.09.2008, 20:43:43
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de Iustin32
In ziua intaia a saptamanii s-a savarsit, la Emaus, prima Liturghie prin "frangerea painii" de catre Mantuitorul (Luca, 24, 30).
S-au intaplat multe in prima zi a saptamanii, la fel cum s-au intamplat si-n alte zile. Dar nu s-a intamplat, ca Dumnezeu sa sfintesca si sa binecuvanteze aceasta zi (nu exista nici un verset in Sfanta Scriptura).

Frangerea painii era un obicei crestin, la fel ca postul si rugaciunea. Acest obicei se desfasura in fiecare zi a saptamanii (Faptele apostolilor 2:46). Este gresit sa acaparam acest obicei, sa-i dam o semnificatie dupa voia noastra si sa-l restrangem la o zi anume.
Frangerea painii, dupa Botez si Spovedanie e Sfanta Taina fara de care nu ne mantuim.
47. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică.
48. Eu sunt pâinea vieții.
49. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit.
50. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare.
51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.
52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm?
53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.
Iata textul arata si nemurirea sufletului fata de moartea care-l face pe om sa nu mai stie nimic din V.T.
10. Am fost în duh în zi de duminică (ziua Domnului)și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță,
Ce inseamna duminica si de unde vine desteptule care le stii pe toate fara sa fi fost invatat!? In latineste se spune dies Domini (Ziua Domnului) care s-a transformat in Domenica la italieni si la noi Duminica. Esti atat de naiv sa crezi ca acei crestini care au indurat chinuri de neinchipuit doar pentru ca sa nu se lepede nici macar de forma de Hristos(vezi Actele Martirice), puteau atat de usor sa accepte din partea Imparatului, fie el si Constantin cel Mare, sa schimbe ziua dedicata lui Dumnezeu doar ca sa-i faca lui pe plac. Constantin a legiferat ceea ce exista, altfel crestinii s-ar fi rasculat, asa ca nu mai veni cu baliverne deastea lipsite de logica!