Subiect: Povesti cu talc
View Single Post
Vechi 23.09.2008, 07:13:30
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Bunatatea

O printesa vestita din neamul Burbonilor, voind sa-si faca o operatie la mana, chema pe unul din cei mai renumiti medici din Paris. Acest mare medic de obicei era foarte bun si priceput in meseria lui de chirurg. Dar, din nenorocire, de data asta n-a cusut rana cu atentia obisnuita si mana printesei s-a umflat ingrozitor. A trebuit sa-i taie la scurt timp mana. Dar nici aceasta operatie n-a reusit asa cum trebuia. Peste cateva zile printesa se afla pe patul de moarte.
Dandu-si seama ca nu mai avea mult de trait, cu o jumatate de ora inainte de a muri, ea chema pe avocatul sau, care-i facuse testamentul dupa dorinta ei, si-l ruga sa mai scrie urmatoarele cuvinte:
"Las medicului cutare, care m-a operat si fara voia lui a fost pricina mortii mele, un venit pe viata de doua mii de franci aur, pentru ca prevad ca, datorita acestei intampari, bolnavii nu vor mai apela la dansul. Si eu nu vreau ca, din pricina mortii mele, sa ajunga in stare de saracie".

Cata bunatate sufleteasca cu adevarat crestina! Aceasta intamplare ne arata ca bunatatea este adevarata frumusete a sufletului.
Reply With Quote