View Single Post
Vechi 23.09.2008, 21:24:00
emanuel2007
Guest

Implicit

unii cred ca in anumite siutuatii este permis sa te aperi , sa contrazici , s iti aperi familia etc. ... asta este neputinta ... unii considera ca este bine sau acceptabil sa adresezi altuia cuvinte de invinuire : " tu esti cutare sau cutare " insa asta nu inseamna sa intorci obrazul celalalt ; eu am incercat sa traiesc si intr-un fel si in celalalt , si am observat ca harul se pastreaza numai prin iubirea neconditionata fata de toti fara exceptie ...
nu trebuie sa avem niciodata ganduri de invinuire sau de amaraciune fata de altii , de intristare , de judecare , de respingere , sau orice gand rau cat de mic cu privire la cineva oarecare , oricat de pacatos sau eretic sau viclean ar fi acela ...
unii considera , si astia sunt multi poate , ca este drept sa aperi credinta cu bata , sau cu amenintarea , sau cu cuvinte urate , sau cu judecarea acelei persoane , sau prin a-i dori raul , sau prin a fi pur si simplu intristat de persoana respectiva , insa asta nu este iubiera de vrajmasi ... Mantuitorul nu zice niciodata sa nu iubim pe oarecine , sau sa judecam , sau sa il gandim de rau , ci spune numai sa iubesti pe toti , dar cu cei cu care nu te intelegi sa nu discuti , si asa vei avea pacea pe care o au ingerii din ceruri inca de aici de pe pamant ... nu este frumos a trai asa ? eu am incercat si am vazut ca asta este harul si pacea si bucuria si rugaciunea si smerenia neincetate ... Mantuitorul nu S-a contrazis niciodata , cel mult a dat unora care puteau intelege cateva argumente ca ceea ce zice El este adevarat ; in rest atata zicea : " Adevarat adevarat va spun voua ! " , adica vorbea cu cei care Il puteau intelege , fara a Se contrazice , cu pace si intelegere ... El niciodata nu vorbea pentru cei care Il urau sau nu erau de acord cu El sau Ii purtau pica din invidie , vorbea numai cu cei care simteau ca El are cuvintele Vietii vesnice ...
sa nu creada cei care citesc si nu sunt de acord cu ceea ce am scris eu pana acuma ca eu pentru ei vorbesc ; eu cu ei nu discut in contradictoriu si nu le port nici pica ci le doresc tot binele de pe lumea asta ... " iubiti-va unii pe altii precum si Eu v-am iubit pe voi " spune Mantuitorul aratandu-si palmele Sale ...
unii considera ca Mantuitorul S-a lasat rastignit chiar daca putea sa dea dee pamant cu armata romana ; e drept , putea sa dea de pamant cu ei , dar nu ar fi facut-o deoarece ii iubea ... altii cred ca din pricina iubirii de vramasi , Mantuitorul era neputincios , si nu S-a putut apara de romani si iudei ... insa Mantuitorul Se putea apara , dar nu pe calea razboiului ; ganditi-va : daca El a trecut prin pereti cu trupul , oare puteau romanii sa puna mana pe El daca El nu ar fi dorit aceasta ; cacai daca voia ar fi disparut din fata lor cu tot cu ucenicii lui ; cadn iudeii au vrut sa Il arunce in prapastie nu au putu caci puterea neinteleasa pentru ei pe care o avea El ii oprea sa poata pune mana pe El ; la multi mucenici cadeau lanturile de pe ei , sau nu erau afectati de foc etc. ; prin toate acestea se arata ceea ce a spus Mantuitorul : " nimic nu se intampla pe pamant decat din voia lui Dumnezeu " ; insa cand Mantuitorul a patimit fara sa isi foloseasca de data aceasta puterea dumnezeiasca , ne-a aratat noua ce trebuie sa facem in situatia cand inca nu avem puterea de a face minuni ca El : trebuie sa ii iubim pe vrajmasi si sa luam totul ca de la Dumnezeu , caci El are putere sa ne scape oricand voieste ... totul este in mana Lui , nimic , absolut nimic nu se poate atinge de firele noastre de par decat daca El voieste aceasta ; mare taina ! apoi a strigat pentru noi : " Dumnezeul Meu , Dumnezeul Meu , pentru ce M-ai parasit ? " ; a vrut prin aceste cuvinte sa ne arate ca nu Dumnezeu este neputincios ca sa ne scape , ci noi suntem , sau cei pentru care ne dam noi viata dupa exemplul Mantuitorului ...
Reply With Quote